Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινό γλυκόξινο


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Basilis26 Basilis26
Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου. Την έκανα χτες με μιά παρέα και πάθαμα πλάκα. οπότε σας επισυνάπτω to site με το video. Κατατάχθηκε στη 5αδα των καλύτερων πιάτων που έχω δοκιμάσει (και έχω φτιάξει φυσικα)
Ετικέτες:χοιρινο, γλυκοξινο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1.2 κιλό χοιρινό μπούτι  κομμένο σε μικρούς κύβους

1 φλ. Αλεύρι

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια σε φέτες (μεγάλα κομμάτια)

2 πράσα σε ροδέλες

2 κ.σ σταφίδες μαύρες

3 κ.σ ζάχαρη καστανή

2/3 φλ. Ξύδι βαλσαμικό

1 /2 φλ. Κονιάκ

2-3 φλ. Ζωμός βοδινού

Αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλο, μπαχάρι

Λοιπόν....

1) Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας με τα πράσσα μέχρι να μαραθούν λιγο. Μετά τα πασπαλίζουμε με ζαχαρίτσα και ανακατέυουμε να καραμελώσουν. τέλος σβύνουμε με 1 ποτηράκι ζομό και χαμηλώνουμε φωτιά.

2) Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρω το κρεατάκι μου. το έχω αλευρώσει πρώτα και έχω τινάξει τα κομματάκια να φύγει το πολύ αλέυρι. αφου ψηθεί και πάρει χρωματάκι το σβύνω με το κονιάκ και τις σταφίδες (που ήδη έχω ρίξει μέσα απο πριν να μουλιάσουν). Αφήνω λίγο να πάρει μια βράση να φύγει το πολύ αλκοόλ και ρίχνω και το βαλσαμικό. Εδώ είναι και το καλύτερο σημείο (εγώ τουλάχιστον ενθουσιάστηκα). Αρχίζουν τα χρωματα και τα αρώματα. Τέλος ρίχνω 2 ποτηράκια ζομό να καλυφθεί το κρέας και αφήνω για κανα 40' αφού χαμηλώσω φωτιά.

3) 10' πριν το τέλος ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα πράσσα, που θα χουν μαλακώσει πλεόν αρκετα, στο κρέας και είμαστε έτοιμοι.

Τηγανίζουμε πατατούλες, ρίχνουμε τη σαλτσούλα απο πάνω και τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε φυσικά με πολύ καλή παρεούλα.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-02-25 17:39:01
Thnx Βασίλη! :)
User Photo Basilis26 Basilis26
2011-02-24 16:43:22
Σας έγραψα και την εκτέλεση αν και το video είναι πολύ κατατοπιστικό και βοηθάει πολύ τους αρχάριους. linmak88 πολύ χαίρομαι που ταιριάζουμε στις γεύσεις έχουμε πολύ καλό γούστο... χαχαχχα!
User Photo linmak88 linmak88
2011-02-22 13:35:59
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα γούστα μας Βασίλη αλλά ειδικά εσύ ότι συνταγή και να γράψεις είναι του απόλυτου γούστου μου! Ταιριάζουν μάλλον οι ουρανίσκοι μας!!! χαχα
User Photo mima mima
2011-02-22 08:47:54
Τα πέντε σκουφάκια είναι γιατί κουράστηκες να γράψεις την εκτέλεση βασίλη μου.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.