Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινή τηγανιά με μπύρα


28
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mariana mariana

Νόστιμη και γρήγορη τηγανιά..

Ετικέτες:μεζές, με-μπίρα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (28 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
  • 330 ml μπύρα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια της, μόνο τη σάρκα)
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο θυμάρι ή ρίγανη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κύβους
  • Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει λίγο
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το κρεμμύδι, την ντομάτα και τα μυρωδικά, δάφνη και θυμάρι ή ρίγανη
  • Ρίχνουμε την μπύρα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 30 λεπτά
  • Μόλις μαγειρευτεί και δέσει η σάλτσα, σερβίρουμε ζεστό

- Μπορούμε να ρίξουμε και λίγη φέτα από πάνω αν θέλουμε για περισσότερη νοστιμιά..

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2009-09-19 14:49:51
Kouli, ίσως αν πρόσθετες και λίγο νερό μαζί με την ντομάτα, οπότε ο χρόνος βρασίματος για να δέσει η σάλτσα γίνεται περισσότερος, να πετύχαινες το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για δοκίμασέ το και πες μου..
User Photo KOULIS KOULIS
2009-09-19 13:39:08
Πραγματικά πολύ νόστιμο!! Αλλά είχα κ εγω το θεματάκι με το στεγνό κ σφιχτό κρέας, πράγμα που μου συμβαίνει αρκετά συχνα.. Καμια ιδέα γιατι γίνετε αυτό η τι κάνω λαθος??
User Photo mariana mariana
2009-08-02 00:44:03
Καμμιά φορά παίζει ρόλο και το κρέας. Γι'αυτό λέω "τουλάχιστον", αλλά για σιγουριά κόψε και δοκίμασε ένα κομματάκι πριν τελειώσεις το μαγείρεμα και καλή επιτυχία next time!!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-08-02 00:39:32
Πολύ νόστιμο το δοκίμασα. Δεν μου έγινε πολύ μαλακό το κρέας όμως. Μήπως ήθελε πιο πολύ ώρα να σιγοβράσει;
User Photo mariana mariana
2009-07-10 01:56:16
Περιμένω άποψη και σχόλιο!
User Photo apapsa apapsa
2009-07-09 19:26:13
Πολύ νόστιμο φαίνεται! Και γρήγορο! Θα το δοκιμάσω :o)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.