Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα μπάρμπεκιου


24
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 480 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo panselin panselin

Η σάλτσα είναι όλα τα λεφτά!

Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές και παγωμένη μπύρα!

Ετικέτες:Πικάντικο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (24 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό χοιρινή πανσέτα

 

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

3 κουτ. σούπας  καστανή ζάχαρη

2     "          "         μουστάρδα

2     "    γλυκού    πάπρικα

Από 1 κουτ. γλυκού:

κόλιανδρο σκόνη

θυμάρι

βασιλικό

ρίγανη

κύμινο

αλάτι

τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλυτζάνι κέτσαπ

1/3 φλυτζ. ηλιέλαιο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου.

 

Αλείφουμε με αυτή τα κομμάτια χοιρινού, τα βάζουμε σ'ενα βαθύ ταψί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλο το βράδυ στο ψυγείο.

 

Στη συνέχεια, βάζουμε  τη πανσέτα στη σειρά σε αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50-60 λεπτά.

 

Σερβίρουμε το κρέας και ατο περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.

Σχόλια

User Photo tigerlin tigerlin
2009-12-15 11:22:59
Αγαπητη Panselin!!!!!!!! Η συνταγη ειναι εξαιρετική!!!!!!!!!! Αξίζει ολα τα σκουφάκια!!!!!!!!!!!! Τα θελεις Αγιοβασιλιάτικα? Μπραβο!!!!!!!!!!!!!
User Photo panselin panselin
2009-06-11 22:54:00
Iona, νομίζω ότι όταν κάνεις κάτι στα κάρβουνα αξίζει να το φας έτσι σκέτο, όταν όμως θέλεις να βάλεις και σάλτσα καλύτερα σε ταψί στο φούρνο, σιγοψήνεται, ποτίζει η σάλτσα το κρέας μέχρι μέσα και γίνεται πιό μαλακό.
User Photo IONA IONA
2009-06-11 19:09:38
Να ρωτήσω κάτι?? Εαν ψήσουμε το κρεας στα κάρβουνα μετά το μαρινάρισμα και πριν ετοιμαστούν τοποθετήσουμε με πινέλο τη σάλτσα στο κρεας ??? Γίνεται αυτό??
User Photo λιζα λιζα
2009-06-10 19:56:51
Είναι τρέλα !!!!
User Photo aris1 aris1
2009-06-09 23:02:22
Τρελό φαγοπότι...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.