4 χοιρινές μπριζόλες χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια λίγο ξύσμα πορτοκαλιού 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέττες αλάτι πιπέρι 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
Ψήνετε τις μπριζόλες στην σχάρα και ταυτόχρονα ετοιμάζετε την σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βαθύ ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με την φλούδα τα κρεμμύδια το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμες οι μπριζόλες μας τις ανάβουμε με το κονιάκ. Τις προσθέτουμε στη σάλτσα πορτοκαλιού και τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να ψήθουν μαζί με την σάλτσα. Τις βγάζουμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με την σάλτσα. Αν φοβάστε να ανάψετε τις μπριζόλες με το κονιάκ τότε προσθέστε το κονιάκ στην σάλτσα πορτοκαλιού και αφήστε το πάνω στην φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σχόλια
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.