Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από γιαούρτι και πιπεριές φλωρίνης


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo linmak88 linmak88
Ιδανικό για δείπνο. Είναι εύκολο και φτιάχνεται γρήγορα
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση


800 - 1.000 γρ. κόντρα μπριζόλες χοιρινές, χωρίς κόκαλο, σε λωρίδες 2,5 - 3 εκ.

4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια και κομμένες σε λεπτές λωρίδες

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα
1 μικρή, ξερή καυτερή πιπερίτσα, θρυμματισμένη
2 μέτριες ντομάτες, πολτοποιημένες
1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις μπριζόλες: Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και ροδίζουμε τις λωρίδες από το κρέας για 2 λεπτά. Στην αρχή, το κρέας θα κολλήσει, αλλά, μόλις ψηθεί για 2 λεπτά, θα ξεκολλήσει. Γυρίζουμε τις λωρίδες και τις ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι, την καυτερή πιπεριά τις ντομάτες και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.