Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινές Μπριζόλες με Μανιτάρια και Κρέμα


10
0


Μερίδες: 3 με 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo theremina theremina

Οι μπριζόλες μαγειρεύονται στο τηγάνι και η σάλτσα είναι ελαφρός πικάντικη από τα μπαχαρικά και το σκόρδο, επίσης και από τα πιό έντονης γεύσης μανιτάρια.

Μπορείτε να συνδυάσετε την σάλτσα με ζυμαρικά, όπως ταλιατέλες ή φαρφάλες (φιογκάκια), μόνο που δεν θα βάλετε παρμεζάνα από πάνω στο πιάτο.

Tip: Εάν δεν μπορείτε να βράσετε τα ζυμαρικά συγχρόνως, πριν αρχίστε τις μπριζόλες πρώτα να ζεστάνετε την κατσαρόλα με το νερό για τα ζυμαρικά.  Μετά δεν έχετε πολύ να περιμένετε για να βράσουν τα ζυμαρικά, αφού ετοιμαστούν οι μπριζόλες με την σάλτσα.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 ή 4 μικρές χοιρινές μπριζόλες άνευ οστού (υπολογίστε 120 με 150 γραμμάρια χοιρινό το άτομο)

500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (1 συσκευασία), καφέ χρώματος*, κομμένα σε λεπτές φέτες

150 με 200 γραμμάρια φρέσκια κρέμα γάλακτος (όχι την μακράς διάρκειας, θα βρείτε φρέσκια στα βιολογικά προιόντα) ή ξινή κρέμα γάλακτος (crème fraîche) - η ποσότητα ανάλογα με το πόσα άτομα θα φάνε (3 ή 4)

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι (άσπρο)

1 μεγαλούτσικη σκελίδα σκόρδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μία πρέζα γλυκεία ή καπνιστή πάπρικα

λίγο ξύσμα από ολόκληρο μοσχοκάρυδο

αλάτι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

 

*Εάν έχετε διαθέσιμα μόνο λευκά φρέσκα μανιτάρια, προσθέστε μερικά κομμάτια αποξηραμένα μανιτάρια (π.χ. σιτάκε, πορτσίνι, κλπ.) τα οποία τα έχετε ήδη μουλιάσει σε 1/2 κούπα καυτό νερό, και μετά ψιλοκόψει.

1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι (π.χ. μαντεμένιο), και βάζουμε το ελάχιστο ελαιόλαδο. 

2. Αλατίζουμε τις μπριζόλες από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε στο τηγάνι. 'Οταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά, και ξεκολλάνε, γυρίστε τες για να ψηθεί και η άλλη πλευρά.

3. Στα 5 λεπτά συνολικού χρόνου ψησίματος, προσθέστε το κρεμμύδι, και σε 1-2 λεπτά προσθέστε τα μανιτάρια.  Ανακατέψτε καλά και σε 3-4 λεπτά σκεπάστε το τηγάνι για να ψηθούν τα μανιτάρια στο υγρό τους.

4. Ξεσκεπάστε και προσθέστε το σκόρδο (λειωμένο ή πολύ καλά ψιλοκομμένο), όσο αλάτι θέλετε, αρκετό πιπέρι, την πάπρικα, και ξύστε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω (5 κινήσεις περίπου, αν και εγώ του δίνω και καταλαβαίνει!).

5. Γυρίστε τις μπριζόλες άλλη μία φορά, και προσθέστε τώρα την κρέμα γάλακτος ή την crème fraîche. Σιγοψήστε 2-3 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.  Μην αφήστε το τηγάνι πάρα πολύ ώρα στην φωτιά γιατί θα σκληρήνει το κρέας.  Μπορείτε όμως να το σκεπάστε και να το αφήστε στο πλάι μέχρι να ετοιμάστει το υπόλοιπο γεύμα.

6. Σερβίρετε με φρεσκο-φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, κριτσανιστή μπαγκέτα, ή ζυμαρικά.

 

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-09-21 15:11:13
Τις έφτιαξα πριν από λίγο και έγιναν πολύ ωραίες. Οι οδηγίες με βοήθησαν να πετύχω το κρέας στο ψήσιμο και να μη γίνουν σκληρές οι μπριζόλες και η σάλτσα είναι πολύ νόστιμη. Τις συνόδευσα με basmati και πήγαινε πολύ. Για να δούμε τι θα πει κι ο Cooktherapist to απόγευμα :o)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.