Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χοιρινά ρολάκια


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo neraida neraida
Είναι πικάντικα τα ρολάκια!
Ετικέτες:ρολακια χοιρινα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 φέτες από χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι κομμένες κατά μήκος
  • 1 φλιτζ.τσαγιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες
  • 200 γρ. σκληρή φέτα κομμένη σε μπαστούνια
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ.τσαγιού κονιάκ
  • 1 φλιτζ.τσαγιού λευκό γλυκό κρασί
  • 1 φλιτζ.τσαγιού ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Απλώνουμε τις φέτες χοιρινού και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε από 1 κομμάτι πιπεριάς, 2-3 λιαστές ντομάτες και 2-3 μπαστουνάκια φέτα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Τυλίγουμε κάθε φέτα σε ρολό, και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολά, σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ώσπου να μαραθούν. Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί, μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και τα ντοματάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τα ρολάκια (βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες) με ρύζι μπασμάτι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.