Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χανιωτικα καλιτσουνια


8
0


Μερίδες: αρκετα
Χρόνος ετοιμασίας: 80 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mari mari
αρεσουν κ σε μικρους κ σε μεγαλους
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικα για το φυλλο
1.500 γρ αλευρι (1 1/2 πακετο)
750γρ(2 1/2 φλιτζανες) νερο χλιαρο
125γρ(1/2 φλιτζανα)τσικουδια
100γρ λαδι
1 1/2 κουταλακι αλατι

Υλικα για τη γεμιση
1 1/2 κιλο μυζηθρα Χανιωτικη
500 γρ τυρομαλαμα τριμενο
2 αυγα
1 ματσακι δυοσμο

2αυγα κτυπημενα για αλειμμα
κ σισαμι για πασπαλισμα
ανακατευουμε ολα τα υλικα για τη ζυμη,την σκεπαζουμε με μια πετσετα κ την αφηνουμε να ξεκουραστει για μια ωρα

ανακατευουμε τα τυρια με τα αυγα κ τον δυοσμο(ψιλοκομμενο)αν θελουμε προσθετουμε 1 κουταλακι αλατι

ανοιγουμε το φυλλο σε μετριο παχος κ τα κοβουμε σε στρογγυλα κομματια(με ενα μικρο πιατακι του γλυκου)
σε καθε κομματι βαζουμε ενα κουταλακι του γλυκου γεμιση κ διπλωνουνε τις 4 ακρες προς τα μεσα
τα αλειφουμε με το αυγο κ πασπαλιζουμε με το σισαμι.
τα τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι κ τα ψηνουμε στους 200 βαθμους για 20 λεπτα,μεχρι να ροδισουν
(αν σας φανουν πολλα,μπορειτε να τα βαλετε στην καταψυξη κ ψημενα κ αψητα για ξαφνικους επισκεπτες!!!)

Σχόλια

User Photo mari mari
2010-09-15 01:08:02
Kαλε μου Τομ,αυτη ηταν η ονομασια του,αλλα τα τελευταια 2-3χρονια την αλλαξαν. . . . .για να το ζηταμε πιο ευκολα απ τον παγκο των τυριων.δοκιμασε το ,ειμαι σιγουρη οτι θα σου αρεσει,θα σου στειλω κ συνταγη για κρεατοπιτα-της γιαγιας-με απαραιτητο το τυρομαλαμα!! ξερω,ξερω...οταν ανεβω θα κραταω τυρομαλαμα κ φυσικα .. . .τσικουδια
User Photo κλαρα κλαρα
2010-09-14 17:16:26
χαχαχα σε μαγαζι με κρητικα προιοντα θα το γλιτωσεις το ξυλο TOM..........ναι mari καταλαβα τι ειναι το τυρομαλαμα!να εισαι καλα να μοιροζομαστε τις τοσο ομορφες παραδοσιακες συνταγες σου:)))
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-09-14 16:02:53
Mari, όπως καταλαβαίνεις έχεις μπερδέψει όλους με τα υλικά της συνταγής. Καλά σου είπα λοιπόν, έλα στην Αθήνα με ένα καλαθάκι με ντόπια προϊόντα, για να έχουμε και εμείς το κεφάλι μας ήσυχο. Άσε που εγώ δεν μπορώ να ζητήσω το τυρί σύμφωνα με τη τελευταία ονομασία, γιατί ίσως να πέσει πολύ ξύλο. ΧΑ, ΧΑ !!
User Photo mari mari
2010-09-14 15:54:16
Κλαρα αφου εισαι απ την Κρητη ισως το ξερεις ''μαλάκα''!!! καλυτερα να το αντικαταστησεις με τυρι σε μικροτερη ομως ποσοτητα,250 γρ τριμενο
User Photo κλαρα κλαρα
2010-09-14 12:45:10
υποθετω με ανθοτυρο paprika,εχω φαει χανιωτικα καλτσουνια και ειναι φοβερα......... mari κατι τετοιο ειναι? και εγω απ τη κρητη ειμαι αλλα το τυρομαλαμα δε το ξερω...
User Photo paprika paprika
2010-09-14 12:11:44
Mari, πολύ ωραία η συνταγή σου!!! Όμως εγώ δεν έχω στην περιοχή μου μαγαζί με κρητικά προϊόντα...μυζήθρα βρίσκω στον κύριο που πουλάει και του " πουλιού το γάλα"...χαχαχα...αλλά το τυρομάλαμα με τι να το αντικαταστήσω;
User Photo mari mari
2010-09-13 14:57:44
Τομ πολυ ηθελα να ερθω την Κυριακη αλλα δεν μπορω -στην επομενη ομως θα ειμαι εκει........κ θα κραταω κ οτι θελετε!! παντως υπαρχουν πολλα μαγαζια που πουλανε Κρητικα προϊοντα
User Photo mari mari
2010-09-13 14:49:26
ευχαριστω γλυκια μου Κλαρα,το τυρομαλαμα ειναι λιγο "αγευστο" αψητο αλλα οταν ψηθει δινει μια καταπληκτικη γευση(εδω στην κρητη το χρησιμοποιουμε πολυ σε καλιτσουνια,κρεατοπιτες,πασχαλινα καλιτσουνια)
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-09-13 11:10:55
Mari, ωραία η συνταγή σου, αλλά θέλει πολλά υλικά από Κρήτη. Εάν έλθεις στην συνάντηση την Κυριακή, φέρε και ένα καλάθι με ντόπια Κρητικά προϊόντα.
User Photo κλαρα κλαρα
2010-09-12 01:13:09
το τυρομαλαμα ειναι κατι σαν το ανθοτυρο? πολυ ωραια η συνταγη!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.