Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χαλβάς της Ελένης


13
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo κλαρα κλαρα

Πολυ γρηγορο ευκολο και πετυχαινει παντα

Ετικέτες:γλυκο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαλβάς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

8 φλυτζανια νερο
2 φλ.σιμιγδαλι χοντρο
1 φλ.λαδι
2 φλ.ζαχαρη
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 κοματι κανελα
1 φλ.καβουρντισμενο αμυγδαλο
κανελα σε σκονη

Βαζω το νερο το λαδι τη ζαχαρη το τριμενο πορτοκαλι(καλυτερα να το τριψετε σε λιγο χοντρα κοματακια για να φαινεται)η λεμονι,τη κανελα σε κατσαρολα.


Μολις βρασει χαμηλωνω τη φωτια και ριχνω το σιμιγδαλι σα βροχουλα ανακατευωντας με τα ψιλικομενα αμυγδαλα 
βαζω το μιγμα σε φορμα.


Πασπαλιζω με κανελα και καβουρντισμενο σουσαμι(προαιρετικα)
ειναι τελειο!

Σχόλια

User Photo IRENE IRENE
2010-03-28 21:02:51
TEΛΕΙΟ!!! Μόλις το έφτοιαξα!!!!!!!!!
User Photo κλαρα κλαρα
2009-08-25 12:09:12
persa δε περιμενεις να παρει χρωμα
User Photo κλαρα κλαρα
2009-08-25 12:06:59
πηζει αμεσως δηλ σε το πολυ σε 2 λεπτα και το χρωμα του ειναι τελειο
User Photo persa persa
2009-08-25 11:58:38
πολύ καλό, γρηγορο και με μια κατσαρόλα(σιρόπι και σιμιγδάλι μαζί)! αλλά το μείγμα πότε καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο να το κατεβάσουμε από τη φωτιά? μόλις πήξει? πρεπει να πάρει λιγο χρώμα?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.