Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χαλβάς σιμιγδαλιού με μήλα


5
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo nanaly nanaly
Τρελαίνομαι για τα χειμωνιατικα αρωματα και τι πιο χειμωνιατικο απο το κονιακ την κανελα και το μηλο. Φανταστειτε ολα αυτα τα υλικα μεσα σε εναν ζουμερο χαλβα. Το αποτελεσμα απλα ΟΝΕΙΡΙΚΟ
Ετικέτες:ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΟΛΟ ΓΛΥΚΑ Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαλβάς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 φλιτζανι του τσαγιου ελαιολαδο
  • 1 φλιτζανι τσαγιου σιμιγδαλι χονδρο
  • 1 φλιτζανι τσαγιου σιμιγδαλι λεπτο
  • 2 κοκκινα μηλα ψιλοκομμενα
  • 1 φλιτζανι τσαγιου σταφυδα
  • 1/2 κρασοποτηρο κονιακ
  • 1 κ.γ. κανελα
  • 1/2 φλιτζανι τσαγιου κουκουναρι
  • 2 1/2 φλιτζανες τσαγιου ζαχαρη
  • 4 φλιτζανες τσαγιου νερο ζεστο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σε μια κατσαρολα με χοντρο πατο ριιχνουμε το λαδι και μολις ζεσταθει χωρις να καψει προσθετουμε τα σιμιγδαλια και τα καβουρδιζουμε εως οτου αλλαξουν χρωμα.
Παραλληλα σε ενα μπολ ανακατευουμε τις σταφιδες με το κονιακ και την κανελα και σε ενα αλλο τα μηλα με την μιση ζαχαρη.
Οταν καβουρδιστει το σιμιγδαλι ριχνουμε το κουκουναρι το ανακατευουμε και οταν αρχισει να μοσχοβολαει ριχνουμε τις σταφιδες με το κονιακ και την κανελα. Χαμηλωνουμε την φωτια και βαζουμε στην κατσαρολα πολυ προσεκτικα τα μηλα το νερο και τη ζαχαρη. Ανακατευουμε εως οτου πιουν ολα τα ζουμια.
Βαλτε τον χαλβα σε ατομικα μπολακια ή σε μια μεγαλη φορμα αφήστε το μέχρι να γίνει χλιαρός. Σερβιρετε τον με λιγο ξυσμα από πορτοκάλι και ενα ποτηράκι ζεστο κονιακ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.