Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χαλβάς με σουσάμι


5
0


Μερίδες: 12-15
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo teri teri

Μια διαφορετική παραλλαγή για χαλβά κατσαρόλας.

Ετικέτες:γλυκό, χαλβάς, σουσάμι, ελαιόλαδο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαλβάς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι μέλι ή γλυκόζη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα σουσάμι
  • σουσάμι για τον στολισμό
  • Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι ή την γλυκόζη και την φλούδα πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Όταν περάσουν τα 5 λεπτά προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι μας.
  • Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι με το βούτυρο, το σιμιγδάλι και το σουσάμι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά συνεχεια μέχρι να ροδίσουν περίπου 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα του σιμιγδαλιού το σιρόπι προσεκτικά, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο χαλβάς μας και να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Στρώνουμε στην φόρμα ή στα ατομικά φορμάκια λίγο σουσάμι και από πάνω απλώνουμε τον χαλβά μας πατώντας τον ελαφρά με μια κουτάλα,
  • μετά από περίπου 30-40 λεπτά αναποδογυρίζουμε τον χαλβά σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-17 16:36:32
Μπράβο για τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου Teri! Ότι φτιάχνεις είναι ξεχωριστό!
User Photo teri teri
2010-02-16 14:08:18
Σ' ευχαριστώ Ντίμη, ο χαλβάς κατσαρόλας παίζει σε πολλές παραλλαγές, κάθε φορά που τον φτιάχνω κάτι καινούριο προσθέτω και αμέσως έχω ένα διαφορετικό γλύκισμα! Φαντασία να έχεις....
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-02-16 13:25:02
Συγνώμη,συγχαρητήρια ήθελα να πω...
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-02-16 13:23:37
Τέλειος χαλβάς.Συγχαργτήρια teri!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.