Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χαλβάς με πορτοκάλι


12
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 0 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Ο παραδοσιακός χαλβάς με μπόλικο άρωμα πορτοκαλιού...!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαλβάς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζάνια τσαγιού νερό

1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι

ξύσμα πορτοκαλιού

κανέλλα για πασπάλισμα

1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

2.Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.

3.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

4.Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

5.Κατόπιν προσθέτουμε το νερό,το χυμό και το ξύσμα και βάζοντας το πάλι στη φωτιά,ανακατεύουμε ξανά.

6.Το βάζουμε σε μια φόρμα και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα και όποιος θέλει με σουσάμι.

Σχόλια

User Photo Carrie Carrie
2013-03-24 18:57:24
Τέλεια συνταγή την έφτιαξα σήμερα.Αν και έβαλα μόνο 2+1/3 φλ ζάχαρη (δεν είχα άλλη) μου φαίνεται πολύ γλυκός για τα γούστα μου:) Αλλά το πορτοκάλι δίνει άλλο άρωμα!Πρόσθεσα επίσης & γαρύφαλλο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.