Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χαλβάς με κόντιτα, μαστίχα και σοκολατένια επικάλυψη


2
0


Μερίδες: 10-12
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo teri teri

Ο Χαλβάς Υπερπαραγωγή που είναι και νηστήσιμος !!!!

Ετικέτες:γλυκό, χαλβάς, μαστίχα, κόντιτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαλβάς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3/4 φλυτζανιού καλαμποκέλαιο
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (για να ΄πιεί΄ το λάδι)
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι μέλι
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 1/2 φλυτζάνι κόντιτα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  • 70 γρμ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
  • αμύγδαλο φιλέ για την διακόσμηση
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το μέλι και τα βράζουμε για 2 λεπτά,
  • Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο με τα σιμιγδάλια και το αλεύρι για 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα, ΄
  • Ρίχνουμε το σιρόπι προσεκτικά στην κατσαρόλα με το μείγμα του σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να πήξει,
  • Προσθέτουμε τα κόντιτα και την μαστίχα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας,
  • Τοποθετούμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει,
  • όταν ο χαλβάς κρυώσει τον γυρίζουμε σε πιατέλα και καλύπτουμε μέχρι την μέση με την λιωμένη κουβερτούρα,
  • Διακοσμούμε με αμύγδαλο φιλέ, αφήνουμε να πήξει η σοκολάτα και σερβίρουμε. 

Σχόλια

User Photo teri teri
2009-10-15 14:43:06
Σ' ευχαριστώ Σοκολατούλα είναι τέλειος και από γεύση αλλά και από εμφάνιση, για τις ημέρες της νηστείας είναι απόλαυση.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-15 14:38:11
Xάρμα οφθαλμών και γεύσης φαίνεται ο χαλβάς σου Teri μου! Πέντε σκουφάκια με τόνο επάξια παίρνει.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.