Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χαλβάς κατσαρόλας


2
0


Μερίδες: όσες και μια φόρμα
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
Χαλβάς μυρωδάτος και αμαρτωλός!!!
Ετικέτες:γλυκό, παραδοσιακό, σιμιγδαλένιο, κατσαρόλας Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαλβάς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια




Για το σιρόπι
2 ξυλάκια κανέλλα
3 γαρύφαλλα
φλούδα απο λεμόνι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
5 φλιτζάνια νερό
  
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει σε μια κατσαρόλα ενώ σε μια άλλη καβουρτίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι.Μόλις γίνει το σιμιγδάλι  ξανθό (όσο πιο σκούρο γίνει τόσο πιο βαρύ θα είναι) ρίχνουμε μέσα το σιρόπι  (όχι πάνω στη φωτιά) πολύ προσεχτικά γιατί τινάζει!! Ανακατεύουμε μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά και μετά ρίχνουμε και τα καρύδια. Φορμάρουμε το γλυκο και είμαστε έτοιμοι για ξεφορμάρισμα όταν κρυώσει.


Καλή επιτυχία!!!!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.