- 1 φλιτζάνι βούτυρο, μισό φρέσκο μισό βιτάμ
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 4 1/3 φλίτζάνια γάλα φρέσκο
- 50 γρμ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/2 δόση βανίλια σκόνη
|
- Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το σιμιγδάλι με το βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια πάνω από σιγανή φωτιά,
- Μόλις αρχίσει και αλλάζει χρώμα, περίπου μετά από 8-10 λεπτά, ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε,
- Όταν δούμε πως η ζάχαρη με το σιμιγδάλι έχει αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα, σε περίπου 5 λεπτά συνεχούς ανακάτεμα, ρίχνουμε το γάλα προσεκτικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια κρέμα και να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια,
- Όταν ετοιμαστεί χωρίζουμε τον χαλβά σε δύο μέρη,
- Στο μεν πρώτο προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε με γοργές κινήσεις να πάει παντού,
- Στο δεύτερο μείγμα ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε καλά,
- Σε ατομικές φορμούλες τοποθετούμε μισό σοκολατένιο χαλβά και μισό βανίλιας,
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
|
2009-09-07 11:28:04
Κάτι ξέρουνε οι Μεξικάνοι που την βάζουνε και στο κοτόπουλο :o) (Ο οποίος, παραδόξως, είναι ένας συνδυασμός που μου αρέσει).
2009-09-07 11:21:47
Πράγματι, ότι έχει σοκολάτα είναι κολασμένο!!! Χρησιμοποιώ την σοκολάτα σε πολλές κλασικές συνταγές. Και ένα έχω να πω, η σοκολάτα τελικά πάει παντού!
2009-09-07 10:55:15
Αυτό είναι κολασμένο! Μου τρέξανε τα σάλια :o)