Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χαλβαδάκια Σοκολάτα - βανίλια


9
0


Μερίδες: 8-10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo teri teri
Χαλβαδάκια δίγευστα, αμαρτωλά για όλες τις ώρες και περιστάσεις.
Ετικέτες:χαλβας, σοκολατα, βανίλια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαλβάς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, μισό φρέσκο μισό βιτάμ
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 1/3 φλίτζάνια γάλα φρέσκο
  • 50 γρμ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 δόση βανίλια σκόνη
  • Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το σιμιγδάλι με το βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια πάνω από σιγανή φωτιά,
  • Μόλις αρχίσει και αλλάζει χρώμα, περίπου μετά από 8-10 λεπτά, ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε,
  • Όταν δούμε πως η ζάχαρη με το σιμιγδάλι έχει αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα, σε περίπου 5 λεπτά συνεχούς ανακάτεμα, ρίχνουμε το γάλα προσεκτικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια κρέμα και να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια,
  • Όταν ετοιμαστεί χωρίζουμε τον χαλβά σε δύο μέρη,
  • Στο μεν πρώτο προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε με γοργές κινήσεις να πάει παντού,
  • Στο δεύτερο μείγμα ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε καλά,
  • Σε ατομικές φορμούλες τοποθετούμε μισό σοκολατένιο χαλβά και μισό βανίλιας,
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-09-07 11:28:04
Κάτι ξέρουνε οι Μεξικάνοι που την βάζουνε και στο κοτόπουλο :o) (Ο οποίος, παραδόξως, είναι ένας συνδυασμός που μου αρέσει).
User Photo teri teri
2009-09-07 11:21:47
Πράγματι, ότι έχει σοκολάτα είναι κολασμένο!!! Χρησιμοποιώ την σοκολάτα σε πολλές κλασικές συνταγές. Και ένα έχω να πω, η σοκολάτα τελικά πάει παντού!
User Photo apapsa apapsa
2009-09-07 10:55:15
Αυτό είναι κολασμένο! Μου τρέξανε τα σάλια :o)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.