Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φωλιές πασχαλινές


8
0


Μερίδες: 4 φωλίτσες
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Εύκολες πασχαλινές φωλίτσες που μπορείτε να προσφέρετε στα μικρούς σας φίλους τις μέρες του Πάσχα.
Ετικέτες:Πασχαλινή συνταγή Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
500 γραμμάρια γλυκό βανίλια
300 γραμμάρια καρύδα
σοκολατάκια σε σχήμα αυγού
χρώματα ζαχαροπλαστικής, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη βανίλια να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε την καρύδα και χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη.
Στο μισό βάζουμε λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να φτιάξουμε τις κίτρινες φωλίτσες.
Στο άλλο μισό βάζουμε μια σταγόνα κόκκινο χρώμα και δύο κίτρινο, για να φτιάξουμε τις πορτοκαλί φωλίτσες.
Φτιάχνουμε δύο μπάλες από κάθε χρώμα και τις ανοίγουμε λίγο με το χέρι μας να γίνουν σαν μικρές πιτούλες.
Για να δώσουμε σχήμα φωλιάς στα γλυκάκια μας, χρειαζόμαστε 4 κούπες ή μπολάκια.
Τα γυρίζουμε ανάποδα και βάζουμε πάνω τις πιτούλες μας. Τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν. Σε μισή ώρα είναι έτοιμες.
Τις αφαιρούμε προσεκτικά από τις κούπες και ετοιμάζουμε τα κοκοράκια.
Βάφουμε το 1/5 της αμυγδαλόπαστας καφέ. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ρίχνοντας λίγη λιωμένη κουβερτούρα στην αμυγδαλόπαστα ή με την ανάμειξη πράσινου και κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλίτσες. Οι 4 να είναι διπλάσιες σε μέγεθος από τις άλλες 4, για να φτιάξουμε το σώμα για τα κοκοράκια.
Ενώνουμε το κεφάλι με το σώμα και βάζουμε από μία σταγόνα σοκολάτα κουβερτούρα σε κάθε κοκοράκι για να φτιάξουμε τα μάτια.
Χρωματίζουμε λίγη αμυγδαλόπαστα με κίτρινο χρώμα και προσθέτουμε τα ράμφη στα κοκοράκια μας και με λίγο κόκκινο χρώμα που θα χρωματίσουμε την τελευταία αμυγδαλόπαστα για να φτιάξουμε τα λοφία.
Βάζουμε το κάθε κοκοράκι σε μία φωλιά.
Προσθέτουμε λίγα σοκολατένια αυγά και τα δωράκια μας είναι έτοιμα.


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-28 22:02:29
Βάνα μου σ ευχαριστώ! Εγώ στις τάρτες βάζω το κλασικό φρουί ζελέ. Το φτιάχνω κανονικά όπως γράφει στη συσκευασία και όταν αρχίσει να πήζει λίγο βουτάω μέσα τα φρούτα που θέλω να βάλω στην τάρτα μου ή απλώνω ένα ελαφρύ στρώμα πάνω στα φρούτα. Υπάρχει όμως στα σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής κάποιο προϊόν που είναι ειδικά γι αυτή τη χρήση. Εγώ προτιμώ το φρουί ζελέ γιατί έχει και άρωμα.
User Photo vana vana
2010-03-28 21:49:36
Τι υπέροχα ζωάκια sokolatoula μου. Μπράβο σου. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις τη συνταγή για το ζελέ που αλείφουν τα φρούτα πάνω στις τάρτες.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-28 19:34:02
Σ ευχαριστώ πολύ γλυκιά paprika! Καλό Πάσχα σου εύχομαι και ότι καλύτερο στη ζωή σου!
User Photo paprika paprika
2010-03-28 15:26:30
Και του χρόνου, λουλουδένια μου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις αυτές τις ομορφιές!!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.