Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φύλλο πίτας


9
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo alexadra alexadra

ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟ

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Φύλλα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 Κιλό Αλεύρι
1 βιτάμ όχι σοφτ
2 κουταλιές αλάτι
6 κουταλιές λάδι
2 φλυτζάνια νερό περίπου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.Αφήνουμε 15΄να σταθεί και στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 12 μπαλάκια.Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι στο μέγεθος πιατάκι καφέ και λίγο μεγαλύτερο και τα αλείφουμε με βιτάμ.Δημιουργούμε δύο ντάνες βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο (6 και 6) και χωρίς να αλείψουμε από πάνω το τελευταίο πιτάκι τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα 10 ώρες.(εγώ το κάνω από βραδύς). κατόπιν ανοίγουμε την κάθε ντάνα από ένα φύλλο στο μέγεθος του ταψιού του φούρνου -με ότι γέμιση θέλουμε στην πίτα-ένα φύλλο για πάνω και ένα για κάτω

Σχόλια

User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-20 14:14:58
Eβαλα στην ζυμη και βιταμ, εγινε καταπληκτικη...Μαρια
User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-19 19:47:01
Tην εκανα σημερα την συνταγη αυτη για το φυλλο και εγινε απιθανη η πιτα. Εκανα κασεροπιτα και η γεμιση περιειχε 400 γρ κασερι Βιγλα 200 γρ τριμμενη μοτσαρελα 2 αυγα πιπερι και κρεμα γαλακτος. Ηταν απιθανη...καλο βραδυ Μαρια
User Photo mariana mariana
2011-01-18 20:25:41
Μαρία μου το φύλλο της Αλεξάντρας είναι τέλειο!! Κι εγώ μόνο έτσι πλέον ανοίγω φύλλο για πίτα (με οποιαδήποτε γέμιση). Αν δεις στις συνταγές μου, η τυρόπιτα που έχω είναι με τη συγκεκριμένη συνταγή και γίνεται πάντα λιμπιστική!!
User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-18 20:15:52
Φαινεται πολυ καλη συνταγη θα την δοκομασω, τωρα αρχισα να κανω πιτες και τα παω πολυ καλα.
User Photo mariana mariana
2009-10-16 23:07:32
Ευκαιρία για μια πιτούλα το Σαββατοκύριακο..
User Photo alexadra alexadra
2009-10-16 09:23:19
Ναι θα το αλείψουμε όλο σχεδόν αφού λίγο έχει μαλακώσει.στη ζύμη μόνο το λάδι
User Photo mariana mariana
2009-10-15 22:11:05
alexadra να υποθέσω ότι όλη την ποσότητα του βιτάμ την θέλουμε για το άλειμμα των φύλλων? Δεν βάζουμε καθόλου στο ζύμωμα?
User Photo alexadra alexadra
2009-10-13 13:53:47
Είναι πολύ καλύτερο!ξεχωρίζουν ένα ένα τα φύλλα με το ψήσιμο και την άλλη μέρα είναι εξίσου καλή ενώ η σφολιάτα δεν τρώγεται την άλλη μέρα.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-13 11:02:42
Αλεξάνδρα αυτό το φύλλο μοιάζει με σφολιάτα;

Παραλλαγή συνταγής

User Photo alexadra alexadra
2009-10-20 11:00:10
το καλοκαίρι κάνω με κολοκύθι τριμμένο και τυρί ενώ το χειμώνα σπανάκι (από τον κήπο μου)-τυρί και για κυρίως φαί με κιμά -πράσο και κεφαλογραβιέρα!!!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.