Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φρουτότουρτα ψυγείου


8
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo karjim karjim
Ένα πολύ εύκολο και δροσερό καλοκαιρινό γλυκό. Δεν έχει ζάχαρη στην παρασκευή του αλλά έχουν ζάχαρη τα συστατικά που περιέχει.
Ετικέτες:Φρουτοσαλάτα, ψυγείου Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το γλυκό

Ένα κουτί μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 φακελάκι γλυκό ζελέ κίτρινο (ανάλογα με τα φρούτα και τη γεύση που θέλετε στο γλυκό, εγώ προτιμώ ανανά γιατί γαρνίρω με ανανά)
1 κουτί κονσέρβα κοκτέιλ φρούτων
1 κουτί γάλα εβαπορέ


Για το γαρνίρισμα

1 κουτί κονσέρβα ανανά ή άλλο φρούτο (ή φρέσκο αν είναι ανανάς)
250 γρ σαντιγύ (έτοιμη ή τη φτιάχνετε μόνοι σας χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα κρέμα γάλακτος με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη)
Στραγγίζουμε το ζουμί από την κονσέρβα των φρούτων σε μία μικρή κατσαρόλα (αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα, ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή ένα ποτήρι νερό) και το ζεσταίνουμε στη φωτιά. Λιώνουμε μέσα το ζελέ (κίτρινο κατά προτίμηση) να ανακατευτεί καλά. Αδειάζουμε μέσα στο ζελέ το εβαπορέ γάλα και ανακατεύουμε να γίνει μία ρευστή κρέμα.

Σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή άλλο δοχείο απλώνουμε μία ή δύο στρώσεις μπισκότα (ανάλογα με τα γούστα μας). Από πάνω ρίχνουμε τα φρούτα κοκτέιλ για να κρατάνε τα μπισκότα στον πάτο. Προσοχή:αν αντικαταστήσετε τα φρούτα κονσέρβα με φρέσκα προσέξτε να μην είναι πολύ ώριμα και να μην είναι φρούτα που βγάζουν υγρά (όπως πχ πεπόνι ή καρπούζι).
Ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε από πάνω και πιέζουμε λίγο τα φρούτα να σκεπαστούν και να υγρανθούν τα μπισκότα.
Βάζουμε το πυρεξ στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες να πήξει το ζελέ.
Βγάζουμε όταν έχει παγώσει και γαρνίρουμε με σαντιγύ και φρούτα κομπόστα (ανανάς ή ροδάκινο ή κεράσια ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Προσοχή και πάλι :τα φρέσκα φρούτα βγάζουν υγρά, μαραγκιάζουν και χαλάνε πιο εύκολα).
Μπορείτε να γαρνίρετε και με όποιο άλλο τρόπο π.χ. σιρόπι ή μαρμελάδα, ή να τρίψετε και μπισκότα από πάνω.
Διατηρείται στο ψυγείο - αν μείνει για πολύ αφάγωτο!)

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.