Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φορμάκια


6
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Τα φορμάκια είναι από τα γλυκάκια που χαρακτηρίζουμε ως συνοδευτικά του καφέ αλλά παράλληλα επειδή τα σιροπιάζουμε μπορούμε να τα σερβίρουμε και σαν κύριο γλυκό σε κάποιο παιδικό πάρτι ή γιορτή.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 φλιτζάνι σπορέλαιο
6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι καρύδα
1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΣΙΡΟΠΙ
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ 
χυμό από λεμόνι
Χτυπάμε το σπορέλαιο, τ αυγά και τη ζάχαρη για τρία λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Στη μισή βάζουμε την καρύδα και στην άλλη μισή την τρούφα.
Βουτυρώνουμε 15 ατομικά φορμάκια μιας χρήσης και μοιράζουμε τη ζύμη. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 15 λεπτά. το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και το χυμό λεμονιού.
Όταν ψηθούν τα φορμάκια, τ αφήνουμε δέκα λεπτά να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και τα σιροπιάζουμε.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με καρύδα και τρούφα.


Αν τα φτιάξουμε για παιδικό πάρτι δεν βάζουμε λικέρ στο σιρόπι και το αρωματίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Επίσης αν δεν μας αρέσει η καρύδα στα μισά φορμάκια βάζουμε την ίδια ποσότητα τριμμένο αμύγδαλο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.