Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φοντάν με καρότα και ινδοκάρυδο


4
0


Μερίδες: 15 κομματια περίπου
Χρόνος ετοιμασίας: 170 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sokofreta Sokofreta

Ιδανικό γλύκισμα γι αυτους που προσέχουν τις θερμίδες. υγιεινό και νοστιμο επιδόρπιο ...ιδανικό για παιδιά.

Ετικέτες:γλυκό,υγιεινό,παιδικό Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαμηλά λιπαρά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1     κιλό καρότα

1/2 κιλό ζάχαρη

200 γρ ινδοκάρυδο

3  βανίλιες

ξυσμα λεμονιού

εξτρα ινδοκάρυδο για τύλιγμα

Βράζουμε τα καρότα για να μαλακώσουν.

όταν κρυώσουν τα τρίβουμε και τα αφηνουμε 2 ώρες σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν.

Αφού στραγγίσουν, τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε αντικολλητική κατσαρόλα,και σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια  το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού.

Αφού κρυώσει το μείγμα πλάθουμε μπαλάκια, και τα τυλίγουμε στο ινδοκάρυδο.

Τα τοποθετούμε σε γκοφρέ χαρτάκια και τα βαζουμε στο ψυγείο.

Σχόλια

User Photo vana vana
2011-03-05 17:29:17
Τα έκανα σήμερα αφού αρχίζει η νηστεία μεθαύριο και έγιναν πολύ ωραία. Την άλλη φορά θα τα ψήσω λιγότερο για να είναι πιο ζουμερά. Δεν έρω αν θα πλάθονται εύκολα όμως.
User Photo vana vana
2010-08-13 22:42:42
Το έχω φάει σε μια νηστεία χωρίς λάδι και είναι υπέροχο. Έψαχνα τη συνταγή. Ευχαριστώ.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-08-11 23:25:32
Υγειινό, εύκολο, και νηστίσιμο γλυκάκι για όλες τις ώρες της υπογλυκαιμίας!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.