Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φλαμπέ Αυγόψωμο


3
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo vch vch

Είναι παραλλαγή της συνταγής των «French Toast» που χρησιμοποιούμε για πρωινό και το μετάλλαξα για επιδόρπιο.

 

Η συνταγή αυτή μπορεί να μας σώσει σε στιγμές ανάγκης όταν παρουσιαστούν απρόοπτα επισκέψεις στο σπίτι .

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 5 Φέτες από ψωμί. Πάχος 1,5 εκ. Αφράτο ψωμί με τρύπες
  • 3 Αυγά
  • 3 / 4 του ποτηριού γάλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κανέλα
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Κονιάκ
  • Σιρόπι της αρεσκείας σας
  • Καραμελωμένες λωρίδες από φλούδα πορτοκαλιού ή από νεράντζι
  • Μπαλες παγωτού- Καιμάκι ή άλλο κρεμώδες
  • Χτυπάμε ελαφρά τ’ αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το ξύσμα λεμονιού.

 

  • Μπανιάρουμε τις φέτες από ψωμί στο μίγμα, να βραχούν καλά και ομοιόμορφα.

 

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού σκουπίσουμε τον πάτο με χαρτί κουζίνας που είναι βρεγμένο από λάδι, βάζουμε τις φέτες  του ψωμιού να ψηθούν. Περιμένουμε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

 

  • Αφού ψηθούν, τις ξαναγυρνάμε μία μία (ή όσες χωράνε κάθε φορά στο τηγάνι) τις περιχύνουμε με κονιάκ και ανάβουμε φωτιά πάνω στις φέτες.. Περιμένουμε να καψαλιστούν ελαφρά , τις γυρνάμε μέχρι να σβήσει η φωτιά και τις μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος.

 

  • Περιχύνουμε με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας. Δοκιμάστε το με σιρόπι απο γλυκό καρύδι

 

  • Συνοδεύεται με μπάλα παγωτού.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-06-18 00:09:11
:-)
User Photo panselin panselin
2009-06-17 10:54:37
Μέχρι τη φωτιά, καλό είναι, λολ!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.