Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φιλέτο Τσιπούρας στη λαδόκολλα με ριζότο


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Marina1981 Marina1981
Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό γεμάτο νοστιμιά!Εγω προσωπικά που δε τρώω τα ψάρια,ξετρελάθηκα!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 Φιλέτα τσιπούρας ή ;oτι φιλέτο θέλουμε
2 Ντομάτες κομμένη σε ροδέλες
1 Μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο (ή τριμμένο)
Ρίγανη
Μαιντανός
Λίγο λάδι

Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:

5 Κουταλιές Λάδι
5 Κουταλιές χυμό απο λεμόνι
1 Κουταλάκι του γλυκού Ρίγανη
1 Κουταλάκι του γλυκού μαιντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο (τριμμένο)

(Η ποσότητα ειναι στην κρίση μας..)

Για το ριζότο:

1/2 Μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1/2 Πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
1/2 Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
Μισό καροτο κομμένο σε κύβους
1 Πατάτα κομμένη σε κύβους
1 ποτηράκι του κρασιού αρακά (κατεψυγμένο)
1 Ποτηράκι του κρασιού φασολάκια (κατεψυγμένα)
1 Ποτηράκι του κρασιού καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
1 Ποτήρι του νερού ρύζι Αμερικάνικο η Bonnet
4 Ποτήρια νερό
Λίγο λάδι
1 Ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι


Για τα φιλέτα:

Πλένουμε τα φιλέτα.Λαδώνουμε 4 λαδόκολλες (μία για κάθε φιλέτο),και τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα.Αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε το σκόρδο,τον μαιντανό,την ρίγανη και βάζουμε πάνω από κάθε φιλέτο το κρεμμύδι και μετά την μετά τη ντομάτα.Aλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαιντανό και ρίγανη.Τις τυλίγουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.To βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμα τα ξετυλίγουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο,περιχύνουμε τη σάλτσα και τη συνοδεύουμε με ριζότο.

Για την σάλτσα:

Βάζουμε σε ένα μπολάκι το λάδι,το χυμό,και τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά.(εγώ τα χτυπάω στο μίξερ του καφέ).

Για το ριζότο:

Σ'ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή κατσαρολάκι) βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να πιουν  το νεράκι τους.Προσθέτουμε λίγο λαδάκι και τα σωτάρουμε ελαφρά,προσθέτωντας και έναν κύβο λαχανικών.Έπειτα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να μισοβράσουν.(Δε τα αφήνουμε να μαλακώσουν!)Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι,και σωτάρουμε το ρύζι.Μόλις δούμε οτι έχει πιεί το νερό στα λαχανικά μας,ρίχνουμε και το ρύζι στα λαχανικά προσθέτωντας τα 3 ποτήρια νερο και τον χυμό λεμονιού.Ανακατεύουμε λίγο στην αρχή και ειναι έτοιμο μόλις το φαγητό μας πιεί το νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Δεν ανακατεύουμε συνέχεια το ρύζι γιάτι θα λασπώσει!Μόνο στην αρχή για να είναι το ρύζι σπυρωτό!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.