Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φιλέτο σολομού με λευκό κρασί και μπρόκολο


16
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist

Ένα πολύ νόστιμο εύκολο και γρήγορο πιάτο που συνοδεύεται πολύ ωραία με το μπρόκολο και λευκό κρασί. Εναλλακτικά αντί για μπρόκολο μπορείτε να φτιάξετε ρύζι.

Καλή όρεξη!

Ετικέτες:τηγανητό, φιλέτο, κρασί, νόστιμο Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μέτριο μπρόκολο
  • 4 Φιλέτα σολομού
  • 1/4 κουταλιού αλάτι
  • 1/2 κουταλιού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • 1/2 κουταλιού βασιλικός
  • 1/4 κουταλιού άνηθο
  • 2 κουταλιές βούτηρο
  • 1 κουτάλι χυμό λεμονιού
  • 1/4 του ποτηριού λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Βράζουμε τα μπρόκολα στον ατμό κατα προτίμηση ώστε να "κρατάνε" λίγο.

    Βαζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να κάψει καλά, σχεδόν να καπνίζει. Μέχρι να ζεσταθεί το λάδι αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και απο τις 2 μεριές. Τα ψήνουμε 2-3 λεπτά απο κάθε μεριά να πάρουνε χρώμα.

    Σε ένα άλλο μικρότερο τηγάνι λιώνουμε το βούτηρο και προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό τον άνηθο και το υπόλοιπο αλάτι - πιπέρι. Σερβίρουμε τα φιλέτα και τα μπρόκολα στα πίατα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

    Σχόλια

    User Photo vch vch
    2009-06-14 21:48:50
    Μμμ ωραίο φαίνεται ¨-)
    User Photo Cook Therapist Cook Therapist
    2009-05-27 21:50:21
    Πιστεύω πως ναι αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Ίσως να είναι καλύτερα να βρεις φιλέτο μαζί με το "δέρμα" του σολομού για να ψηθεί χωρίς να ξεραθεί και να το αφαιρέσεις μετά.
    User Photo ΜΑΡΟΥΣΩ ΜΑΡΟΥΣ Ω
    2009-05-27 21:31:50
    Ωραία συνταγή,αν το φιλέτο γίνει στη σχάρα θα ναι το ίδιο νόστιμο?

    Παραλλαγή συνταγής

    Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.