Ένα πολύ νόστιμο εύκολο και γρήγορο πιάτο που συνοδεύεται πολύ ωραία με το μπρόκολο και λευκό κρασί. Εναλλακτικά αντί για μπρόκολο μπορείτε να φτιάξετε ρύζι.
Καλή όρεξη!
Ετικέτες:τηγανητό, φιλέτο, κρασί, νόστιμο
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.
Βράζουμε τα μπρόκολα στον ατμό κατα προτίμηση ώστε να "κρατάνε" λίγο.
Βαζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να κάψει καλά, σχεδόν να καπνίζει. Μέχρι να ζεσταθεί το λάδι αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και απο τις 2 μεριές. Τα ψήνουμε 2-3 λεπτά απο κάθε μεριά να πάρουνε χρώμα.
Σε ένα άλλο μικρότερο τηγάνι λιώνουμε το βούτηρο και προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό τον άνηθο και το υπόλοιπο αλάτι - πιπέρι. Σερβίρουμε τα φιλέτα και τα μπρόκολα στα πίατα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
2009-05-27 21:50:21
Πιστεύω πως ναι αν και δεν το έχω δοκιμάσει.
Ίσως να είναι καλύτερα να βρεις φιλέτο μαζί με το "δέρμα" του σολομού για να ψηθεί χωρίς να ξεραθεί και να το αφαιρέσεις μετά.
2009-06-14 21:48:50
Μμμ ωραίο φαίνεται ¨-)
2009-05-27 21:50:21
Πιστεύω πως ναι αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Ίσως να είναι καλύτερα να βρεις φιλέτο μαζί με το "δέρμα" του σολομού για να ψηθεί χωρίς να ξεραθεί και να το αφαιρέσεις μετά.
2009-05-27 21:31:50
Ωραία συνταγή,αν το φιλέτο γίνει στη σχάρα θα ναι το ίδιο νόστιμο?