Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φιλέτο κοτόπουλο με σως μέλι-πορτοκάλι


12
0


Μερίδες: 2-4
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo kiss the cook! kiss the cook!

Εγώ το συνοδεύω με συνδιασμό ρυζιού μπασμάτι και άγριου ρυζιού. Εσείς πάλι, μπορείτε να το συνοδέψετε με σωτέ λαχανικά ή τηγανιτές πατάτες! 

Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο.

3/4 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι.

1/3 κούπας μέλι.

1 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ.

1 κουτ. του γλυκού τριμμένο σκόρδο.

1 κουτ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού.

1-2 κουτ. της σούπας σουσάμι, καβουρντισμένο με ελάχιστο σησαμέλαιο σε τεφάλ.

Ελαιόλαδο.

Αλάτι-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε πολύ καλά τον χυμό πορτοκάλι, το μέλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλου, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν. Βάζετε ελαιόλαδο σε μία πλατιά και ψηλή κατσαρόλα ή τηγάνι. Μόλις αυτό κάψει, ρίχνετε μέσα τα μαριναρισμένα φιλέτα (αφού αφήσετε να στάξει στο μπολ η περίσσια σάλτσα) και τα σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά την κάθε πλευρά τους. Στη συνέχεια περιχύνετε την μαρινάδα στο φαγητό, χαμηλώνετε την θερμοκρασία στο μισό, σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και η σάλτσα να πήξει και να μειωθεί σε ποσότητα. Μόλις το σερβίρετε, το πασπαλίζετε με το καβουρντισμένο σουσάμι.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-07-02 00:52:32
Δοκίμασέ το ως παραλλαγή, αντί για κοτόπουλο με χοιρινό.. Αναδεικνύει τη γεύση το ίδιο και ίσως λίγο παραπάνω..

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.