Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με μπανάνα


2
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo xgiorgara xgiorgara
Εχθές το βράδυ κάνοντας ζάπινκ στο δοριφορικό κανάλι εκείνο με τις συνταγές έπεσα πανω σαυτην τη συνταγή ,και μιας και  είχα τα υλικά  η νομίζω πως τα είχα σήμερα την έφτιαξα.Η κουζίνα μου μοσχομύριζε......... αλλα και απο γεύση έσκιζε και το χρώμα που πήρε η σάλτσα  τέλος πάντων πολυ μιαμ μιαμ. 
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 φιλέτα κοτόπουλο
2 μπανάνες κομμένες στα 3 κατά μήκος
2 κρεμμύδια κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουτί φρέσκα μανιταράκια ολόκληρα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
λίγο κονιάκ
γάλα καρύδας (1 φλυτζάνι τσαγιού)
ελαιόλαδο
1 κ.σ.βούτυρο φρέσκο
1/2 κγ κολίανδρο
φρεσκοτρυμμένο πιπέρι μαύρο
1/2 κγ ginger
2 κσ Worcestershire Sauce
1 κούπα νερό
2 κσ τριμμένη καρύδα
Με πολύ μυτερό και κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τρύπα κατά μήκος στο κάθε φιλέτο. Αν είναι πολύ χοντρά,
τα κόβουμε στα 2.
Βάζουμε μέσα με προσοχή το 1/3 της μπανάνας. Σπρώχνουμε και με το δάχτυλο,
έτσι ώστε να βάλουμε όσο μεγαλύτερη ποσότητα μπορούμε.
Προσθέτουμε οδοντογλυφίδες στις δύο άκρες, για να κάτσει κάθε κατεργάρης στη θέση του
και να μην αδειάσει το φιλέτο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σωτάρουμε τα φιλέτα σε λάδι και βούτυρο αφού ρίξουμε τα μπαχαρικά μας
, μαραίνουμε καλά τα κρεμμύδια και τα μανιταράκια τα ολόκληρα,
και σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε το νερό και σιγομαγειρεύουμε για 15'.σε χαμηλή φωτιά
Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα καρύδας και  τη Worcestershire Sauce  και την τριμμενη καρύδα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για άλλα 5-10' το πολύ,μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.