Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φιλέτο Γλυκόξινο με ανανά


6
0


Μερίδες: 2-3
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo panselin panselin

Φοβερή γεύση!   Το αφιερώνω στην χθεσινή πρώτη μέρα επίσημης έναρξης του cooktherapy! Να τα εκατοστήσει!

Ετικέτες:Γλυκόξινο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο

ενα σφηνάκι κόκκινο κρασί

"         μπαλσάμικο

5 φέτες ανανά από κονσέρβα

1κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη

ενα κρασοπότηρο ζουμί κονσέρβας ανανά

1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό

θυμάρι-δενδρολίβανο

4 κουτ. σούπας βούτυρο

300 γρ πατάτες καθαρισμένες

αλάτι και μπόλικο ανάμικτο πιπέρι

 

 

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με λίγο αλάτι και το πιπέρι και πιέζουμε να εισχωρήσουν μέσα στο κρέας. Λιώνουμε τις 2 κουτ. βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρουμε τα φιλέτα από κάθε πλευρά, να ροδίσει η επιφάνεια τους αλλά να μείνουν ρόζ στο εσωτερικό. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το ξίδι, το ζουμί από τον ανανά, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και σιγοβράζουμε 5-10' ανακατεύοντας να δέσει η σάλτσα.

Εν τω μεταξύ κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν κριτσανιστές.

Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες ανανά στο υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με θυμάρι και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε και τις πατάτες να μαλακώσουν ελαφρά με σβηστό το μάτι.

Σερβίρουμε τα φιλέτα στο πιάτο μαζί με τις πατάτες και τις φέτες ανανά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-02 13:40:02
Ευχαριστούμε πολύ για την αφιέρωση! Να είσαι καλά!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.