1 κιλό φιλετο ψαριου (γλωσσα, περκα) 300 γραμμαρια μανιταρια 3 καροτα 2 κρεμμυδια μεγαλα 1/2 κουπα λαδι 250 ml ασπρο ξηρο κρασι 1 μπουκετο αρωματικα χορτα ( μαίντανό, θυμαρι, δαφνη, σελινο)
|
Καθαριζετε τα λαχανικα, τα πλενετε και τα στραγγιζετε καλα. Ψιλοκοβετε τα καροτα, το ενα κρεμμυδι και τα 200 γραμμαρια μανιταρια. Στο μισο λαδι σοταρετε τα ψιλοκομμενα λαχανικα. Σ ενα μικρο κατσαρολακι βραζετε για 2- 3 λεπτα τα υπολοιπα μανιταρια και τα στραγγιζετε. Αν τα φιλετα των ψαριων ειναι μεγαλα τα κοβετε σε μικροτερα κομματια για να μπορεσετε να τα τυλιξετε. Αλατοπιπερωνετε τα φιλετακια, τα τυλιγετε σε ρολα και τα στερεωνετε με οδοντογλυφιδες. Ψιλοκοβετε το δευτερο κρεμμυδι και το βραζετε στο κρασι για τρια λεπτα. προθερμαινετε το φουρνο στους 180 βαθμους. Γεμιζετε τα ρολακια των ψαριων με τα ψιλοκομμενα λαχανικα και τα βαζετε σε πυριμαχο ταψακι. Περιχυνετε το φαγητο με το βρασμενο κρασι και σκορπατε τα υπολοιπα μανιταρια κομμενα στα 4. Ριχνετε το υπολοιπο λαδι. ψηνετε για 20 -25 λεπτα, περιχυνοντας καθε λιγο τα ρολακια με το ζουμι τους. Πασπαλιζετε με μαϊντανο και σερβιρετε.
|