Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φιλέτα κοτόπουλου


1
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo afroula afroula
Μια και τα φιλέτα κοτόπουλου είναι ο πιο καλός φίλος της δίαιτας ας μάθουμε τρόπους να τα νοστιμίσουμε.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 φιλέτα κοτόπουλου
1. τοματίνια, μαραθόριζα (φινόκιο), λεμόνι
φύλλα σιναπιού, κολοκυθάκια, θυμάρι,  χυμός μήλου

2.  δεντρολίβανο, βασιλικός, ρίγανη, χυμός λεμονιού

κύμινο, πάπρικα, τσίλι και λίγο πιπέρι καγιέν

3.  κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο, άνιθο και μουστάρδα

φύλλα ρόκας, κομμένες τομάτες και δεντρολίβανο.

χυμός κράνων ή ροδιού.

4. Σκόρδο, τριμμένο τζίντζερ και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

βερμούτ και λίγη σάλτσα σόγιας.

ψιλοκομμένα καρότα, μπροκολάκια ή νεροκάρδαμο.

5. μπιζέλια, μανιτάρια, μελισσόχορτο

6. φέτες κρεμμυδιού, πολύχρωμες πιπεριές ή κίτρινη κολοκύθα, χυμός μήλου.


Ψήστε στους 200° για περίπου 25 λεπτά.

2.  Αλείψτε τα με ένα μίγμα μυρωδικών που θα αλέσετε σε έναν τρίφτη του καφέ από δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη και χυμό λεμονιού ή κύμινο, πάπρικα, τσίλι και λίγο πιπέρι καγιέν.

Περιχύστε τα φιλέτα με το μίγμα, βάλτε τα στο ψυγείο για 4 έως 12 ώρες. Ψήστε τα φιλέτα στο φούρνο ή σε μαντεμένιο τηγάνι για 20 λεπτά.

3. Βάλτε τα φιλέτα ανάμεσα σε φύλλα πλαστικό και χτυπήστε τα με ένα γουδί. Γεμίστε τα με το ακόλουθο μίγμα:

κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο, άνιθο και μουστάρδα

ή φύλλα ρόκας, κομμένες τομάτες και δεντρολίβανο.

Σωτάρετε τα σε μια κατσαρόλα που έχετε λαδώσει ελαφρά. Κατόπι ψήστε τα στο φούρνο στους 200° για 30 λεπτά σβήνοντάς τα με χυμό κράνων ή ροδιού.

5. Στον ατμό

Κόψτε τα σε λωρίδες και βάλτε τα στον ατμό μαζί με τα αγαπημένα σας λαχανικά για παράδειγμα μπιζέλια, μανιτάρια. Για μια ασιατική νότα προσθέστε μελισσόχορτο πριν τα σερβίρετε.

6. Φτιάξτε σουβλάκια.

Κόψτε τα σε μικρά κομάτια και περάστε τα σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια που έχετε αφήσει στο νερό για 20 λεπτά. Προσθέστε λαχανικά της επιλογής σας: φέτες κρεμμυδιού, πολύχρωμες πιπεριές ή κίτρινη κολοκύθα. Ψήστε τα για 20 λεπτά, περιχύνοντας τα με χυμό μήλου.

Και μερικές γενικές συμβουλές

Μη χρησιμοποιείτε πηρούνι.

Γυρίστε τα με σπάτουλα. Κάθε τρύπα στο κρέας επιτρέπει στα υγρά να διαφύγουν.

Αλατίστε τα στο τέλος. Το αλάτι παίρνει την υγρασία.

Αφήστε τα να ξεκουραστούν.

Όταν τελειώσει το μαγείρεμα αφήστε τα 5 λεπτά να ανασάνουν πριν τα σερβίρετε για να κρατήσουν τους χυμούς τους.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.