Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φιλετάκια χοιρινά με πιπεριές και μανιτάρια


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima

Πολύχρωμο και νόστιμο

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό φιλετάκια χοιρινά (υπολογίζουμε 3 με 4 για το κάθε άτομο, ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου)
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί
1 κίτρινη
1 κόκκινη
3 μανιτάρια πορτομπέλο
1/2 ματσάκι μαϊδανό
1 ποτήρι κρασί γλυκό λευκό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Πλένουμε τα φιλετάκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε λωρίδες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και ψήνουμε τα φιλετάκια και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμη στο τηγάνι και ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε να μαραθούν. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε και τα φιλετάκια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει (κουνόντας το τηγάνι κάπου κάπου) για να δέσει η σάλτσα. Όταν η υφή της μας αρέσει, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊδανό και σερβίρουμε.
Η σάλτσα ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπριζόλες αντί για φιλέτο ή άλλο κομμάτι από το χοιρινό, χωρίς κόκκαλο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo fioroula fioroula
2010-01-21 15:45:35
Πολύ καλή η συνταγή σου mima, θα την δοκιμάσω.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.