Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φιλετάκια με μαυροδάφνη


14
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo kiss the cook! kiss the cook!

Αντικαταστήστε προαιρετικά τα μπον φιλέ με ψαρονέφρι και συνοδέψτε το πιάτο με ρύζι μπασμάτι ή τηγανητές πατάτες, καλή σας όρεξη!!

Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

 4 φιλέ μινιόν

 1/3 κούπας  μουστάρδα dijon

 1/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι

 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

 1/4 κούπας μαυροδάφνη

 1/3 κούπας ζωμό κρέατος (knorr)

 3 κουταλιές oyster sauce

 2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο

 

 Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά προτίμηση:  μαύρο-λευκό-πράσινο)

 

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και αλείψτε τα με λίγη μουστάρδα. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι (με βαρύ πάτο) λιώστε το βούτυρο και σωτάρετε σ' αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τα φιλέτα και σωτάρετέ τα 5' περίπου και από τις δύο πλευρές. Σβήστε τα με την μαυροδάφνη και προσθέστε το ζωμό, αφού πρώτα τον ανακατέψετε με τη μουστάρδα και τη oyster sauce. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό και συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει η σάλτσα και να έχουν μαλακώσει πολύ τα φιλέτα. Όταν τα σερβίρετε πασπασλίστε με το πιπέρι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.