Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Φανουρόπιτα με Σοκολάτα


8
0


Μερίδες: αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo teri teri
Μιάς και αύριο είναι του Αγ. Φανουρίου, σας προτίνω ανεπιφύλακτα μια Φανουρόπιτα διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Φανουρόπιτα με Σοκολάτα!!!!
Πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε.
Ετικέτες:"γλυκό" Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3/4 ενός νεροπότηρου ζάχαρη
  • 3/4 ενός νεροπότηρου βούτυρο με ελαιόλαδο (αλτις)
  • 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι (όχι απαραίτητα φρέσκοστιμμένο)
  • 1/2 νεροπότηρο νερό
  • 3,5 περίπου νεροπότηρα κοσκινισμένο φαριναπ και ανακατεμένο με ελάχιστο αλάτι και 1/2 κουταλάκι μπέκι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3/4 ενός νεροπότηρου ανάμεικτα: κουβερτούρα σε κομματάκια, σταφίδα λευκή και αμύγδαλα χοντροκομμένα,
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 50γρ κουβερτούρα παγωμένη και λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα για τον στολισμό.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά να ασπρίσει το μείγμα,
  • Προσθέτουμε εναλλαξ την πορτοκαλάδα και το νερό με το αλέυρι,
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και το μείγμα της σοκολάτας, σταφίδας, αμύγδαλα, και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού,
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά,
  • Μόλις ψηθεί το γλυκό μας, με το λεπτό μέρος του τρίφτη τρίβουμε τα 50γρ. κουβερτούρας απευθείας πάνω στην καυτή Φανουρόπιτα και στολίζουμε με τα αμύγδαλα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.