Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τυρόπιτα με τριμμένο φύλλο κρούστας


8
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo linmak88 linmak88
Η ωραία στιγμή της παρασκευής της είναι το τρίψιμο του φύλλου κρούστας. Το αφήνουμε να ξεραθεί στον πάγκο της κουζίνας και μετά αρχίζουμε να το τρίβουμε στις χούφτες μας. Έχει τόσο πλάκα που είναι σχεδόν ψυχοθεραπευτικό. Αν όμως έχετε μικρό παιδί στο σπίτι, τότε κάντε την παραχώρηση στην ψυχοθεραπεία σας και αφήστε το να παίξει θρυμματίζοντας το ξερό φύλλο.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο φύλλο κρούστας 500 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο 250-300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο 250-300 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο 250 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο 5 αυγά 1 νεροπότηρο γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο μισό – μισό με νερό) Σουσάμι αρκετό για το πασπάλισμα
Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 32 cm ή το μεγάλο ταψί του φούρνου της ηλεκτρικής σας κουζίνας.           Ανοίγουμε αρκετές ώρες νωρίτερα τα φύλλα από τη συσκευασία τους και τα απλώνουμε ένα – ένα στον πάγκο της κουζίνας μας ή σε κάποια μεγάλη επιφάνεια να στεγνώσουν τελείως ώστε να σπάνε και να τρίβονται. 
          Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά σαν ομελέτα και προσθέτουμε  σε αυτά το γάλα. 
          Όταν τα φύλλα ξεραθούν, τρίβουμε τα μισά στον πάτο ενός καλά βουτυρωμένου ταψιού. Από πάνω ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα των τυριών. Μόλις τελειώσουμε τρίβουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από τα τυριά, έτσι ώστε να τα σκεπάσουν. 
          Τώρα,  κουταλιά – κουταλιά απλώνουμε το μείγμα με το γάλα και τα αυγά  πάνω από την τυρόπιτα, προσέχοντας να μην αφήσουμε ακάλυπτο κανένα σημείο. Κατόπιν ρίχνουμε επίσης κουταλιά – κουταλιά το λιωμένο βούτυρο προσπαθώντας και αυτό να πάει παντού. Τέλος πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και αφήνουμε την τυρόπιτα να σταθεί για περίπου 15-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την χαράζουμε αν θέλουμε, την ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να μην καεί το σουσάμι κατά το ψήσιμο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αερόθερμο, μέχρι να χρυσίσει από πάνω.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.