Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τυρόπιτα με κανταΐφι


13
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo mima mima

Μια διαφορετική συνταγή πολύ νόστιμη για απογευματινό ή και κυρίως πιάτο γιατί όχι. Κατά λάθος μου φέραν φέτα χλωρή αντί για την κανονική και έγινε πολύ ωραία όταν ψήθηκε ζουμερή και μαστιχωτή. Αν την βρείτε δοκιμάστε τη στις πίτες σας

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 φύλλα κρούστας
400 γρ. κανταΐφ
500 γρ. φέτα μαλακιά
150 γρ. παρμεζάνα
2 μπουκαλάκια κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
1/2 ποτήρι γάλα
2 αβγά
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα σπορέλαιο
50 γρ. βιτάμ

Λαδώνουμε ένα ταψάκι νο 28 ή 30. Απλώνουμε το ένα φύλλο, το λαδώνουμε και απλώνουμε και το άλλο από πάνω.
Ανοίγουμε το κανταΐφ και το τρίβουμε καλά με τα δυό μας χέρια να ανοίξουν οι κλωστές του. Το χωρίζουμε στα δύο.
Στρώνουμε το μισό πάνω από τα φύλλα.
Τρίβουμε από πάνω την φέτα και ρίχνουμε και την παρμεζάνα.
Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις κρέμες, το γάλα, το σπορέλαιο και τα αβγά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μίγμα με ένα κουτάλι, πάνω από την πίτα, να βραχεί καλά και παντού. Ρίχνουμε και το βιτάμ κομμένο κομματάκια. Αφήνουμε την πίτα στη άκρη για τρία τέταρτα, να ρουφήξει τα υγρά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3/4. Όταν πάρει χρώμα από  πάνω γυρίζουμε την κάτω αντίσταση.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo taria33k taria33k
2011-02-01 12:38:30
μας ανοιξες την ορεξη...τελεια φαινεται

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.