Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τυροπιτάκια μαργαρίτες


15
0


Μερίδες: 60 τυροπιτάκια
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Τις μέρες του Πάσχα συνοδεύουμε το αρνάκι της Λαμπρής με αλμυρές μαργαριτούλες!!!
Ετικέτες:Ορεκτικό, τυροπιτάκια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά για τη ζύμη:
500 γραμμάρια μαργαρίνη
400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2  κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι


Υλικά για τη γέμιση

350 γραμμάρια μπεσαμέλ σφιχτή
1 κούπα τριμμένο regato
1 1/2 κούπα τριμμένη φέτα
1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι αλάτι (προαιρετικά και ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
1/3 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1κουταλιά γάλα για ν αλείψουμε τα τυροπιτάκια
4 πιπεριές Φλωρίνης για να διακοσμήσουμε τις μαργαρίτες μας.
Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και προσθέτουμε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε μαργαρίτες με κουπ πατ. Στο κέντρο από τις μισές μαργαρίτες βάζουμε 1/2 κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε με μια μαργαρίτα (σα σάντουιτς).  Πατάμε καλά τις άκρες και βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και αλείφουμε τα τυροπιτάκια.
Στο κέντρο κάθε μαργαρίτας βάζουμε ένα κομματάκι πιπεριάς και ψήνουμε τα τυροπιτάκια 15 - 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-04-10 09:00:46
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Είναι πάρα πολύ νόστιμα ακόμα και την επόμενη μέρα!
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2011-04-10 01:18:42
....τέλειες sokolatoula μου...σαν ζωγραφιά.....!!!!!
User Photo xgiorgara xgiorgara
2011-04-09 21:58:57
πολυ ωραιες φαινονται

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.