Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τυροπιτάκια μαλακά και αφράτα


12
0


Μερίδες: 30
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo efte efte
Είναι πολύ εύκολα και γίνονται πάρα πολύ μαλακά και αφράτα.Τα κλασικά τυροπιτάκια της 'μαμάς'.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 φακελάκι μαγιά
1 πακέτο φαρίνα
250γρ βούτυρο μαλακό ή 1 κούπα λάδι
1 αβγό
250γρ φέτα τριμμένη
μισο φλυτζάνι ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη
ρίγανη πιπέρι
1.Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα το οποίο το έχουμε ζεστάνει να'ναι χλιαρό όχι καυτό

2.Ρίχνουμε το αβγό το αλάτι τη ζάχαρη το λάδι,το βούτυρο,το πιπέρι τη ρίγανη και το αλεύρι τα ανακατεύω μέχρι να γίνουν μια ζύμη λεία και μαλακιά.

3.Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια ανοίγουμε φύλλο και το χωρίζουμε σε 4 ή 8 τρίγωνα κομμάτια βάζουμε φέτα όση ποσότητα θέλουμε και μετά τα τυλίγουμε να πάρουν σχήμα κρουασάν ή αλλιώς κάνουμε το κλασικό σχήμα από τα τυροπιτάκια.

4.Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.



Αν θέλουμε πριν το ψήσιμο τα περναμε με ένα πινέλο με λίγο γάλα και μετά τα πασπαλίζουμε με σουσάμι

Σχόλια

User Photo efte efte
2011-01-27 23:36:26
Είναι αυτή που φουσκώνει μόνη της.Η συσκευασία των 500 γρ. Η ζύμη γίνεται πολύ αφράτη και θα πρότεινα μεγαλύτερη ποσότητα φέτας από αυτή που λέει η συνταγή.Εγώ βάζω παραπάνω γιατί μου αρέσει να έχει αρκετό τυράκι.Καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις
User Photo paprika paprika
2011-01-27 22:33:09
Πρέπει να είναι αφράτη η ζύμη αυτή!!! Το αλεύρι φαρίνα που λές είναι η κόκκινη που φουσκώνει ή μπλέ για τις πίτες;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.