Τρίβουμε τον ντάκο στο μούλτι, μαζί με τους ξηρούς καρπούς. Αδειάζουμε σε ένα γυάλινο ταψάκι με διάμετρο είκοσι εκατοστά (ή σε σκεύος που μπορούμε να βγάλουμε στο τραπέζι). Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο (1/2 ποτήρι περίπου) και ανακατεύουμε καλά, να ποτίσει ο ντάκος. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι, να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τα ταψάκι.
Σε ένα μπολ πατάμε την φέτα με το πιρούνι, ρίχνουμε το ανθότυρο και το φιλαδέλφια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε πιπέρι, ανακατεύουμε και αν είναι πολύ πηχτό ρίχνουμε λίγο γάλα για να μπορούμε να το απλώσουμε πάνω από τον ντάκο (πρέπει να είναι σαν κρέμα). Βάζουμε κουταλιά κουταλιά πάνω από τον ντάκο (δεν προσπαθούμε να το απλώσουμε γιατί χαλάμε τη βάση) και όταν το σκεπάσουμε, απαλά με ένα πιρούνι, κλείνουμε τα κενά.
Πλένουμε τα ντοματάκια μας, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα τα κομμένα ντοματάκια. Τα ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά και να καραμελώσουν τα ντοματάκια. Το βγάζουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι βάζουμε τα ντοματάκια πάνω από το τυρί, κυκλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
2010-12-26 19:40:09
Mα τι ωραια ιδεα που μου εδωσες για το πρωτοχρονιατικο τραπεζι!!!! 5 ζεστοι σκουφοι....ολοι δικοι σου!!!
2010-12-26 15:46:18
Έγραψες πάλι Μίμα μου. Που να δείτε και εγώ που το έφαγα . Τρέλλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010-12-26 15:07:15
Ωραίο φαίνεται και χρωματιστό! :)
2010-12-26 14:10:51
Όταν η φαντασία συναντά τη μαγειρική!!!! Πάρε 5 σκουφάκια και από μένα...
2010-12-26 14:03:10
πολυ ωραια ιδεα!!!