Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τσουρέκι της τεμπέλας


10
0


Μερίδες: αναλόγως την όρεξη...
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή με τέλεια γεύση,ιδανική για εργαζόμενες μανούλες!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ. φαρίνα

2 αυγά

1.5 ποτήρι νερού ζάχαρη

250 γρ. μαργαρίνη

200 γρ. γιαούρτι

1 κουταλάκι μαχλέπι σε σκόνη

1 κουταλάκι μαστίχα Χίου

1 κρόκο αυγού (για επάλειψη)

1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 4 λεπτά.

3. Βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα του κέικ,αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι(προεραιτικά).

4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Λιγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί μαργαρίνης να βάλετε φρέσκο βούτυρο  και αντί της ζάχαρης να βάλετε μέλι.Γίνεται εξίσου ωραίο.

Όταν τελειώσετε τη ζύμη έχετε την εντύπωση πως δε φουσκώνει...μη σας ξεγελάσει ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ!!!

Σχόλια

User Photo giotasamos giotasamos
2010-02-19 09:35:26
Όταν λες ανακατεύουμε 4΄ με το μίξερ?
User Photo vana vana
2010-02-18 21:42:41
Αυτό το τσουρέκι θα το φτιάξω σίγουρα γιατί δεν περιμένουμε να φουσκώσει ατέλειωτες ώρες.
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-02-18 14:47:16
Ναι,αυτό εννοώ sokolatoula.Ελπίζω να σου αρέσει.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-18 10:58:27
ΝΤΙΜΗ θ αναστενάξει η ζυγαριά με τ αμαρτωλά σου. Πεθαίνω για αμαρτωλά και θα το φτιάξω άυριο κιόλας. Όταν λες φαρίνα εννοείς αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.