Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τσουρέκια 2


15
0


Μερίδες: 8 μεγάλα τσουρέκια
Χρόνος ετοιμασίας: 180 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Μύρισε Πάσχα! Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο!
Ετικέτες:Πασχαλινές συνταγές, πάσχα, τσουρέκι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τα τσουρέκια χρειαζόμαστε:
10 αυγά
2 1/2 κιλά αλεύρι δυνατό
25 γραμμάρια μαχλέπι
10 γραμμάρια μαστίχα
200 γραμμάρια νωπή μαγιά
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι αλάτι
260 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη

Για τη διακόσμηση χρειαζόμαστε:

100 γραμμάρια κερασάκια μαρασκίνο ή γλυκό κεράσι
100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
50 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
150 γραμμάρια ζαχαρόπαστα ή αμυγδαλόπαστα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσουμε τη ζαχαρόπαστα


1 κρόκο αυγού χτυπημένο με μια κουταλιά γάλα για ν αλείψουμε τα τσουρέκια
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι χλιαρό γάλα και προσθέτουμε 4 κουταλιές αλεύρι, 3 κουταλιές ζάχαρη και το αλάτι.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη μας με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Χρειάζεται περίπου μισή ώρα.
Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τ αυγά για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Όταν φουσκώσει το προζύμι μας προσθέτουμε το μίγμα των αυγών με τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το κονιάκ, το γάλα και το ξύσμα των πορτοκαλιών και του λεμονιού.
Αναμιγνύουμε καλά τα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Γυρνάμε με τα χέρια μας τη ζύμη μέχρι να βάλουμε όλο το αλεύρι και τέλος βάζουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και συνεχίζουμε να διπλώνουμε τη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε πάλι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες η ζύμη είναι έτοιμη να την πλάσουμε.
Βάζουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και λίγο λάδι στα χέρια μας και πλάθουμε τα τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψιά τα οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αφήνουμε τη τσουρέκια να φουσκώσουν ακόμα 20 λεπτά και στη συνέχεια τ αλείφουμε με τον κρόκο αυγού  που έχουμε χτυπήσει λίγο με το γάλα.
Προσέχουμε να μην πιέσουμε πολύ το πινέλο μας και ξεφουσκώσουν τα τσουρέκια.
Τα στολίζουμε με την αμυγδαλόψιχα και τα κερασάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά.
Προσέχουμε πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος να τα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο μόλις ροδίσουν.
Όταν ψηθούν αφήνουμε τα τσουρέκια να κρυώσουν και αν θέλουμε τα διακοσμούμε με λιωμένη λευκή και σοκολάτα γάλακτος και σχέδια που φτιάχνουμε με ζαχαρόπαστα ή αμυγδαλόπαστα.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2011-04-23 17:01:48
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2011-04-21 16:02:12
Καλό Πάσχα sokolatoula μου...Kαλό Πάσχα και σε όλη την παρέα του cooktherapy!!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-04-21 07:39:38
Να είσαι καλά Κλάρα μου! Καλή Ανάσταση να έχουμε!
User Photo κλαρα κλαρα
2011-04-20 20:34:43
Υπεροχα γινανε Sokolatoula μου...και του χρονου σου ευχομαι!!Καλο Πασχα σε ολους!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-04-20 16:55:57
Σ ευχαριστώ πολύ Cook Therapist! Eπίσης! Καλή Ανάσταση!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-04-20 16:41:21
Τι ωραία τσουρέκια! Καλό Πάσχα Sokolatoula!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.