Απο το αλευρι χωριζουμε 500 γρ περιπου και το ανακατευουμε με τη μαγια την οποια εχουμε λιωσει προηγουμενως με 1 1/2 ποτηρι χλιαρο νερο,για να γινει πολτος πυκτος. Τον πολτο τον αφηνουμε μια ωρα σε ζεστο μερος να φουσκωσει καλα!
ΖΥΜΩΜΑ
Στο υπολοιπο αλευρι ριχνουμε το μαχλεπι το κακουλε και λιγο αλατι. Ανοιγουμε ενα λακο στη μεση και βαζουμε το προζυμι το οποιο λιωνουμε με λιγο γαλα παντα χλιαρο. Μεσα στο γαλα εχουμε λιωσει ολη τη ζαχαρη . Ριχνουμε τα κιτριναδια των αυγων χτυπημενα και τα ασπραδια πολυ χτυπημενα,ριχνουμε και το υπολοιπο γαλα με τη ζαχαρη και ζυμωνουμε μεχρι να γινει το μειγμα μαλακο. Εξακολουθουμε να ζυμωνουμε το μειγμα ριχνοντας βουτηρο καθε λιγο εως οτου ζυμωθει καλα και το αφηνουμε 2,3 ωρες να φουσκωσει αρκετα. Αφου φουσκωσει το πλαθουμε ,αλοιφουμε με αυγο και σουσαμι και τα κραταμε για μιση ωρα σε ζεστο περιβαλλον να φουσκωσουν και τα φουρνιζουμε στους 177 βαθμους
Σχόλια
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.