Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τσιπούρες πικάντικες με κεφαλοτύρι της Λίνας


13
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo linmak88 linmak88
Ένα σας λέω! Ότι το συγκεκριμένο φαγητό έχει μαγέψει πολλούς πρασκεκλημένους μου για φαγητό - ακόμα και αυτούς που δεν έτρωγαν ψάρι ποτέ τους! χαχαχα
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 τσιπούρες ή άλλα παρόμοια ψάρια (λαβράκια, χιόνες, μυλοκόπια κ.ά)

1 κιλό πατάτες

1 ματσάκι μαϊντανό

4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι λάδι

1 λεμόνι

1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις στρώνουμε στο ταψί. Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τις πιπεριές. Προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζουμε με το μισό αυτό μίγμα τις πατάτες στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και αλατοπιπερώσει. Γεμίζουμε τη κοιλιά των ψαριών με λίγο από το μίγμα και το υπόλοιπο το πασπαλίζουμε πάνω από τα ψάρια. Χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε ελαφρά τα ψάρια με κομματάκια αλουμινόχαρτο για να μην καούν, ρίχνουμε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο C μέχρι να πιει τα υγρά του και να ψηθούν οι πατατούλες.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-11-20 22:31:35
Τη δοκιμάσαμε και ήταν πολύ ωραία! Το κεφαλοτυρι δίνει διακριτικά μια αλλιώτικη γεύση!
User Photo paprika paprika
2010-11-12 23:50:47
Εξαιρετική συνταγή!!! Μπράβο Λίνα!!!
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-11-12 14:37:57
Δίνουν και παίρνουν τα ψάρια βλέπω... Ωραία συνταγή και χορταστική. Πάλι σε πειρασμό με βάζεις και θ'αρχίσω μεσημεριάτικα το ξελέπιασμα μου φαίνεται. Είναι κι ο ψαράς μου πολύτεκνος... Πρέπει να τον ενισχύσω! :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.