- 6 τσιπούρες των 350-500 γραμ.
- 2 ντοματες μέτριες ώριμες
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 μέτριο καρότο
- 1 φρεσκο κρεμμυδάκι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο σέλινο,λιγο σέλερρυ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι
- τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- πιπέρι
- λίγο αλάτι
|
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα ψάρια.Τα αλατίζετε,βαζετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σε ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα
- Πλένετε τα λαχανικά,τα ψιλοκόβετε καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατιζετε όλα μαζί.
- Κομματιάζετε την δάφνη και μαζί με λίγο μίγμα λαχανικών(της συνταγής) τα βάζετε στην κοιλιά των ψαριών.Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος επάνω στο κάθε ψάρι
- Περιχύνετε την καθε μία τσιπούρα με μια κουταλιά ελαιόλαδο πάνω από τα λαχανικα και κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα σαν δεματάκια.
- Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά στον αέρα.
- προαιρετικά τα περιχύνετε με λαδολέμονο και ρίγανη που τα εχετε χτυπήσει καλα με λιγο αλάτι (εγώ το κάνω πάντα ετσι,εσεις αν δεν τα θέλετε ξυνούλικα παραλείψτε το λαδολέμονο)
- Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά και τα συνοδευετε με κουνουπίδι σαλάτα ή μαρούλι σαλάτα με άνηθο και ξύδι.
- ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
|
2010-12-27 18:43:41
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Καλοι μου φιλοι πολυ σας ευχαριστω που με καλως οριζετε ευχαριστω πολυ που με αγαπατε και γω σας αγαπω πολυ Σοκολατουλα μου συγγνωμη που δεν ειδα εγκαιρα την κλίση σου σε πηρα αργοτερα αλλα δεν απαντουσες λοιπον αντε να γραψουμε καμια συνταγουλα για τον νεο χρονο που ερχετε! Εγω ειμαι ασημαντη μαγειρισούλα μπροστα στις δημιουργιες σας αλλα θα γραψω μερικες νοστιμες
2010-12-27 14:40:37
Γεια σου ρε Μάτα με τις τσιπούρες σου!!! Πιο πολύ όμως και από την αφιέρωση, χάρηκα για το ότι επέστρεψες δριμύτερη. Καλώς επανήλθες λοιπόν και χίλια ευχαριστώ!!!
2010-12-27 10:12:58
Πολύ ωραία συνταγούλα Mata! Χαιρόμαστε που είσαι πάλι μαζί μας με τις υπέροχες συνταγές σου! Δημήτρη ένα πιάτο και για τα φιλαράκια σου. Πάσα προσφορά δεκτή.