200 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα Digestive με επικάλυψη σοκολάτας ·
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα · 4 αβγά (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
200 γρ. λευκή ζάχαρη
45 ml κορν φλάουρ
15 ml χυμό λεμονιού
Για το γαρνίρισμα
250 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
200 γρ. ζάχαρη
10 ml χυμό λεμονιού
10 ml κορν φλάουρ
Για τη βάση:
Αναμειγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο και βάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα 23 εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Χτυπάτε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τους κρόκους των αβγών και τη λευκή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα του τυριού.
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για την επικάλυψη:
Ζεσταίνετε τις φράουλες, τη λευκή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε στο κορν φλάουρ λίγο κρύο νερό και βάζετε 1 κουταλιά από τη σος της φράουλας. Ανακατεύετε και μετά αναμειγνύετε με την υπόλοιπη σος φράουλας. Το αφήνετε να κρυώσει.
Απλώνετε τη σος στο τσιζ κέικ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
2009-06-15 20:42:18
To cheesecake είναι από τα αγαπημένα μου. Όσες συνταγές κι αν ανέβουν θα τις κάνω αγαπημένες όλες. Που ξέρεις ίσως κάποια στιγμή τις δοκιμάσω όλες!!! :)
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
2009-06-16 09:00:37
Να το κανονίσουμε τότε! :)))
2009-06-16 01:36:56
Δεν το ήξερα αυτό σεφ. Την επόμενη φορά η επίσκεψή μου στην κουζίνα σας θα συνοδεύεται με τζίζκεϊκ, δατς ε πρόμις...
2009-06-15 20:42:18
To cheesecake είναι από τα αγαπημένα μου. Όσες συνταγές κι αν ανέβουν θα τις κάνω αγαπημένες όλες. Που ξέρεις ίσως κάποια στιγμή τις δοκιμάσω όλες!!! :)