225 gr μπισκότα digestive 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη άχνη 6 κουταλιές της σούπας νουτέλα φλούδες σοκολάτας 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια 25 gr αλεύρι 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 150 gr ζάχαρη ψιλή 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού 125 gr βούτυρο 450 gr τυρί κρέμα 3 αυγά
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού και την αφήνουμε για μισή ώρα. Σρώνουμε με λαδόκολλα τη βάση και τα πλευρά μιας στρογγυλής φόρμας που να ανοίγει στο πλάι διαμέτρου 23εκ. Θρθμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη νουτέλα. Πιέζουμε το μίγμα στη φόρμα και μέχρι περίπου τα 3/4 από το χείλος της. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύουμε τη κρέμα με τη βανίλια. Χτυπάμε 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα με το τυρί, τα αυγά ,το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει, τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να πήξουν. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για μία ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Το αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με τις φλούδες σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
2011-07-11 12:02:41
η βανίλια είναι αυτή που τη βρίσκουμε σε σκόνη σε πολύ μικρές συσκευασίες ή χύμα....
2011-07-08 05:46:49
πολυ μου αρεσει marilou:)))πρωτοτυπο.. η βανιλια τι ακριβως ειναι?