Σιρόπι 1 ποτήρι νερό 3,5 κουταλιές ζάχαρη
παντεσπάνι 5 αυγά 1 φλ. ζάχαρη 1,5 φλ αλεύρι 1 μπέικιν 1 βανίλια
κρέμα 1 garni χτηπημένο με γάλα 1 τυρί Φιλαδέλφεια 300 γρ.
Ζελές 1 ζελέ φράουλα ή κεράσι 1 ποτήρι ζεστό νερό και ένα ποτήρι από το ζουμί της κομπόστας
1 κομπόστα βύσσινο
|
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα. 2. Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι και ψήνουμε για 20 λεπτά. 3. Κάνουμε την κομπόστα και τη βάζουμε στο ψυγείο με ένα κουτάλι ακουμπισμένομέσα. Είναι έτοιμο το ζελέ όταν κουνώντας το κουτάλι αφήνει γραμμή. Θα είναι αρκετάσταθερό για να το χρησιμοποιήσετε γιατί αλλιώς θα το ρουφήξει το παντεσπάνι. 4. Χτυπάμε το garni με το τυρί 5. Κάνουμε το σιρόπι βράζοντας 3-4 λεπτά και σιροπιάζουμε το παντεσπάνι. 6. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βυθίζουμε τα βύσσινα πάνω στην κρέμα. 7. Μετά ρίχνουμε το ζελέ και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
|
2010-06-28 01:13:29
Σε ευχαριστώ πολύ.
2010-06-24 14:43:48
Συγχαρητηρια για το γλυκακι.Πολυ νοστιμο!!!
2010-04-19 14:32:54
Πράγματι διαφορετικό!