Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τσαλακοτυρόπιτα αφράτη


24
0


Μερίδες: Μπόλικες
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Mei-ko Mei-ko

Απ'τις αγαπημένες μου σπιτικές τυρόπιτες! Εύκολη και γρήγορη.

Ετικέτες:Πίτες αλμυρές Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (24 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Φύλλο κρούστας, ένα πακέτο

Τυρί φέτα, αλμυρή και τριμμένη. Περίπου τρία τέταρτα για το ταψί του φούρνου

Μια μεγάλη συσκευασία κρέμα γάλακτος

Δύο με τρία αυγά

Ένα κουτάκι σόδα (αναψυκτικό)

Αλάτι, πιπέρι κι ένα μυρωδικό ανάλογα με τα γούστα

Ελαιόλαδο

Προαιρετικά λίγο μπέικον ψιλοκομμένο ή ζαμπόν και σουσάμι

Αλείφουμε ένα  ταψί με ελαιόλαδο. Σε μια επιφάνεια παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και στο μέσον τους δημιουργούμε μια λωρίδα με φέτα τριμμένη, αφού την έχουμε ανακατέψει με το μυρωδικό της αρεσκείας μας. Εγώ βάζω λίγο δυόσμο. Στο μείγμα του τυριού αν θέλουμε βάζουμε λίγο μπέικον, ζαμπόν ή κάποιο άλλο υλικό που μας αρέσει.

Τσαλακώνουμε τα φύλλα (σαν ακορντεόν) και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του. Χωράει όλο το πακέτο. Προσέχουμε το τυρί να είναι καλυμένο με το φύλλο.

Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με τ'αυγά και πιπέρι. Αν η φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή, βάζουμε κ αλάτι.

Ρίχνουμε το μείγμα στην τυρόπιτα να πάει παντού. Μόλις πριν τη βάλουμε στο φούρνο, περιχύνουμε και με τη σόδα.

Αν μας αρέσει, ρίχνουμε από πάνω σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180-200, στις αντιστάσεις (τη βάζουμε χαμηλά) μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια

User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-06-11 20:46:34
Τέλεια! Το σκεφτόμουν σήμερα το μεσημέρι να σου πω την αλήθεια, επειδή είχες πει ότι θα'χεις κόσμο. Ναι, είναι πολύ ωραία τυρόπιτα.. :-)
User Photo λιζα λιζα
2009-06-11 19:34:20
Mei-ko την έφτιαξα!Πραγματικά δεν παίζετε! Πέτυχε απόλυτα.Αφού να σκεφτείς με το ζόρι με άφησαν να δοκιμάσω!
User Photo λιζα λιζα
2009-06-10 19:48:04
Εντάξει μη μου στεναχωριέσε. Και γω αυτό υπέθεσα απλά δεν θέλω να κάνω λάθος γιατί θα δοκιμάση πολύς κόσμος!
User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-06-10 15:06:07
Δεν απλώνουμε το μείγμα του τυριού σε όλο το φύλλο, αλλά κάνουμε μια γραμμή στο μέσον του. Ύστερα το τσαλακώνουμε σαν ακορντεόν ή βεντάλια. Ας βοηθήσει κανείς, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω... :-( Για το ψήσιμο ρώτησα τη φίλη που μου την έμαθε κ μου είπε ότι εκείνη ανάβει μόνο την κάτω αντίσταση στην αρχή και μετά το βάζει στο πάνω-κάτω. Εγώ τη βάζω απλά στην χαμηλότερη θέση. Εξαρτάται απ'το φούρνο μάλλον... Καλή επιτυχία!
User Photo λιζα λιζα
2009-06-10 14:58:01
Mei-ko συγνώμη αλλά επειδή θα την φτιάξω το βράδυ δεν έχω καταλάβει καλά τις δύο πρώτες γραμμές της εκτέλεσησ
User Photo apapsa apapsa
2009-06-08 14:53:02
Θα το κάνω όπως λες, γιατί είναι πραγματικά ωραία τυρόπιτα και έχω μουλαρώσει τώρα, θα την πετύχω, πού θα πάει :o)
User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-06-08 14:47:07
Βάλτην στους 180 τότε με αλουμινόχαρτο και μην ξεχάσεις να του κάνεις μερικές τρύπες για να φεύγει ο ατμός! :-)
User Photo apapsa apapsa
2009-06-08 12:03:03
Έχω παρατηρήσει ότι ο φούρνος μας κάνει περισσότερη ώρα για να ψήσει απ' ότι λένε οι συνταγές, οπότε θα κάνω αυτό που λες με το αλουμινόχαρτο. Και θα επανέλθω :o) Ευχαριστώ πολύ!!!
User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-06-08 11:45:08
Απ'ό,τι θυμάμαι, καμιά ώρα αλλά έχω καιρό να τη φτιάξω.. Εξαρτάται κι απ'τον φούρνο. Έχει πολλά υγρά γι'αυτό τη βάζουμε στην κάτω κάτω θέση. Την επόμενη, αν δεις ότι γίνεται το ίδιο, βάλε ένα αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήστην περισσότερη ώρα. Ή βάλτην για ένα διάστημα μόνο στην κάτω αντίσταση.
User Photo apapsa apapsa
2009-06-08 11:35:15
Mei-ko help! Την φτιάξαμε προχτές και κάτι δεν πήγε καλά, γιατί ενώ είχαν ροδίσει από πάνω τα φύλλα, μέσα δεν είχαν ψηθεί. Πόση ώρα την αφήνεις εσύ στο φούρνο;
User Photo λιζα λιζα
2009-06-04 17:49:17
νομίζω ότι θα την φτιάχνω κάθε μέρα! δεν παίζετε!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-04 10:38:28
Τρρρρρελαίνομαι για τσαλακοτυρόπιτες!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.