Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τρούφες με κάστανο


5
0


Μερίδες: 50
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 300 '
User Photo panselin panselin
Το κάστανο, αγαπημένο φρούτο της εποχής, ιδανική γεύση για κρέας και γλυκά, δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς!!
Ετικέτες:Χριστουγεννιάτικο, κέρασμα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Εποχιακές συνταγές / Χριστούγεννα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
500 γρ. κουβερτούρα  καλής ποιότητας σε κομμάτια
1/2 κούπας γλυκόζη
2 κούπες πουρέ απο κάστανα
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κούπας  βούτυρο καλής ποιότητας
1/4 κούπας Grand Marnier
κακάο ή ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας, μέχρι να λιώσουν και να γίνει λεία και ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε τον πουρέ από κάστανα,  και ανακατεύουμε πολύ καλά με κυκλικές κινήσεις.
Βγάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε το ποτό και ανακατεύουμε, αδειάζουμε σε ρηχό ταψάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 4' ώρες περίπου μέχρι να σφίξει.
Το βγάζουμε και με το ειδικό κουτάλι για μικρά μπαλάκια φτιάχνουμε στρογγυλές τρούφες. Τις αραδιάζουμε πάλι στο τάψι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Τις τυλίγουμε στο κακάο ή στη άχνη και τις βάζουμε σε χάρτινες γκοφρέ θηκούλες. Διατηρούμε στη ψύξη ή στη κατάψυξη καλυμμένες.

Πουρές από κάστανο

Κάστανα βράστε πολλά θα χρειαστούν για μαρμελάδα, γλυκά η φαγητά

Χαράξτε τα σταυρωτά και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν και να καθαρίζονται εύκολα. Αφαιρέστε το κέλυφος και τη φλούδα και ξαναβράστε τα σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Αλέστε τα στο μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές.

Σχόλια

User Photo panselin panselin
2010-11-11 21:34:29
Εύχομαι καλή επιτυχία!!
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-11-11 19:37:22
Αδυναμία μεγάλη στα κάστανα, άρα η συνταγή δοκιμάζεται απόψε μιας και εντελώς συμπτωματικά υπάρχουν αρκετά βρασμένα στο σπίτι. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.