Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τρουφάκια


13
0


Μερίδες: 60
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo kritikia kritikia

Το γλυκο μου απο μικρη

Ετικέτες: Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Σοκολατάκια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 1/2 πακετο μπισκοτα μιραντα παπαδοπουλου τριμμενο
  • 250 γρ βουτυρο λιωμενο
  • 300 γρ ζαχαρη αχνη
  • 2 κουταλιες της σουπας κακαο
  • 200 γρ καρυδι (οσο τριμμενο το θελετε)
  • 6 κ.σ. κονιακ
  • 250 τρουφα οτι χρωμα θελετε
  • 1 βανιλια
  • χαρτινες συσκευασιες για τα τρουφακια(τα πουλανε κ σε σουπερ μαρκετ κ εχει 300 τεμαχια)

Τριβουμε τα μπισκοτα στο μουλτι η αν θελουμε τα σπαμε κομματακια(οπως μας αρεσει) και τα ραντιζουμε με το κονιακ.Σε μια λεκανιτσα ανακατευουμε τη ζαχαρη με το βουτυρο χρησιμοποιοντας το μιξερ.Προσθετουμε τη βανιλια το κακαο τα καρυδια και τελος τα μπισκοτα.Αν μας βγει λιγο στεγνο προσθετουμε λιγο γαλα.Τα ανακατευουμε ολα μαζι.Τα πλαθουμε μπαλιτσες και τα περναμε στην τρουφα(κατα προτιμιση η τρουφα να ειναι μαλακη για να κολλαει ευκολοτερα στη ζυμη)Τα τοποθετουμε στο ψυγειο για 2 ωρες περιπου για να σφιξουν οπου και παραμενουν εκει για να δεσουν.





καλη ορεξη



Σχόλια

User Photo kritikia kritikia
2009-11-25 16:28:19
το σπιτικο ειναι παντα το καλυτερο καλυτερο!!!!
User Photo mariana mariana
2009-11-11 21:56:04
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το σπιτικό κέρασμα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.