Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τράιφλ με κρέμα καρύδας


7
0


Μερίδες: 8 ποτήρια
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Αγαπάμε  πολύ την καρύδα και πριν από λίγες μέρες η κόρη μου πειραματίστηκε και έφτιαξε τα γλυκάκια που σας δίνω σήμερα. Αν αγαπάτε την καρύδα δοκιμάστε τα.
Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη βάση χρειαζόμαστε:
24 μπισκότα σαβαγιάρ
1 κούπα γάλα αρωματισμένο με 1/2 κουταλάκι εσάνς καρύδας ή κονιάκ


Για την κρέμα καρύδας χρειαζόμαστε:
3 κούπες γάλα καρύδας  (θα το βρείτε στο ΑΒ και σε κάποια άλλα μεγάλα souper market). Αν δε βρείτε βάλτε απλό γάλα και αρωματίστε το με εσάνς καρύδας ή ακόμα και με απλή καρύδα.
3/4 της κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
3 κρόκους  αυγών
3 βανίλιες
3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη

8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Για τη διακόσμηση χρειαζόμαστε:
1 κούπα καρύδα
χρώματα ζαχαροπλαστικής (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινο και πράσνο. Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας χρωματικούς συνδυασμούς).
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ψηλά ποτήρια.
Προσθέτουμε από μια κουταλιά μαρμελάδα και ξαναβάζουμε σαβαγιάρ.
Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ.
Ανακατεύουμε δυνατά και όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τ αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει με πηρούνι, τις βανίλιες και το βούτυρο.
Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χρωματίζουμε την καρύδα και διακοσμούμε τα γλυκάκια μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.