Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Το Cheesecake της Lúthien


25
0


Μερίδες: 10-15
Χρόνος ετοιμασίας: 350 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo luvian_elf luvian_elf

Πάρα πολύ εύκολο cheesecake. Ελαφρύ και δεν θέλει ψήσιμο. Η επιτυχία είναι 100% εγγυημένη! :)

Ετικέτες:cheesecake, γλυκό, κρύο, ψυγείου, τσιζ κεικ, τζιζκεικ, τσιζκεικ Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Τσίζ κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (25 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

(οι ποσότητες είναι απλά προτεινόμενες)

Για την κρέμα τυριού:

  • 350 γρ. τυρί κρέμα (προτείνω Philadelphia)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι light και βλακείες, για σαντιγύ τη θέλουμε)
  • λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας (ή μία δόση σκόνη)
  • 11 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας νερό

Για τη βάση μπισκότου:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 75 γρ. λιωμένο βούτυρο

Θρυματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αναμειγνύετε με το βούτυρο. Το μείγμα πρέπει να μην είναι ούτε τελείως νιανιά αλλά να μη θρυμματίζεται κιόλας. Το βλέπετε με το μάτι κι αν χρειαστεί προσθέστε είτε λίγο βούτυρο είτε λίγο μπισκότο ακόμα.

 

Στρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κινητά τοιχώματα (διαμέτρου 20,5 - 23 εκατοστών) με το μείγμα των μπισκότων και του βουτύρου. Πιέζετε καλά για να μη μείνουν κενά αλλά όχι πάρα πολύ γιατί μετά θα είναι πολύ σκληρή η βάση. Προσέχετε η επιφάνεια να είναι επίπεδη.

 

Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα με μία κουτάλα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα μαζί με τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά με κουτάλα με κυκλικές κινήσεις για να μην "πέσει" η σαντιγύ.
Ανακατεύετε το νερό με τη ζελατίνα και ανακατεύετε για 1' - 2'. Στη συνέχεια το ζεσταίνετε σε μπεν μαρί μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνα.
Ρίχνετε τη ζελατίνα στο μείγμα τυριού κι ανακατεύετε καλά.

 

Ρίχνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση μπισκότου και αφήνετε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες, μέχρι να σφίξει.

 

Γαρνίρισμα:

Εδώ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε! Μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρέσκα φρούτα, ότι γουστάρετε!

[Προσωπικά προτιμώ μαρμελάδα φράουλα, βατόμουρο ή φρούτα του δάσους (ή και όλες μαζί!!!) Bonne Mamman (νομίζω έτσι γράφεται). Παίρνω 2 βαζάκια, τα αδειάζω σ' ένα μπολ, κάνω ένα δεύτερο μείγμα ζελατίνας ακριβώς όπως αυτό για το μείγμα τυριού, τ' ανακατεύω καλά, περιχύνω το cheesecake και το αφήνω για 1 έξτρα ωρίτσα στο ψυγείο για να σφίξει.
Αν βάλετε μαρμελάδα σας συμβουλεύω να την κάνετε αυτή τη μαγκιά γιατί διαφορετικά το chesecake σας θα μείνει γυμνό κι όλη η μαρμελάδα θα χυθεί στα πλαϊνά (από προσωπική εμπειρία).]

 

Lúthien

Σχόλια

User Photo thzaharoula thzaharoula
2012-01-05 12:48:34
Αυτό το τσιζ κεικ είναι υπέροχο.... Το έφτιαξα χθές και οι συνάδελφοι το λάτρεψαν. Ευχαριστώ Luthien.
User Photo vana vana
2010-01-29 15:06:15
Ήταν τέλεο. Το έφτιαξα και όλοι γλύφαν τα δάχτυλά τους.
User Photo tigerlin tigerlin
2009-12-14 11:14:38
Luvian_ elf, γεια!!!!!!!!!!! Απίθανο το cheesecake........... 5 σκουφάκια και απο μενα.......... Μπράβο!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-09-29 15:34:57
Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις luvian elf. Απορώ πως μου είχε ξεφύγει και δεν το είχα δει τόσο καιρό. Θα πάρω όσα υλικά δεν έχω στο σπίτι και θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!
User Photo luvian_elf luvian_elf
2009-07-01 17:36:40
:DDDD
User Photo IONA IONA
2009-07-01 16:02:25
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Πήρε άριστα και απο ανθρώπους που δεν τρώνε γλυκά!!
User Photo luvian_elf luvian_elf
2009-06-29 12:24:43
Ααα... ok... Τώρα εξηγείται! :) Λοιπόν, μιας και βρήκες τελικά, φτιάξ' το και πες μου πώς σου φάνηκε. Νομίζω ότι θα σε ανταμείψει για την ταλαιπωρία. ;Ρ
User Photo IONA IONA
2009-06-28 18:19:39
Βρήκα τα δυο τελευταία κουτιά στο Carrefour του Γέρακα. Μου είπαν οτι έχει έλλειψη. Ετσι εξηγείται. Οταν μάλιστα είδα οτι είναι Γιώτης, κατάλ αβα οτι δεν πρόκειται για σπάνιο προιόν...
User Photo luvian_elf luvian_elf
2009-06-26 11:24:12
Χμμμ... Πραγματικά μου φαίνεται περίεργο, δεν είναι κάτι το τόσο εξεζητημένο... Τέλος πάντων, αν δεν βρεις, πάρε ζελατίνη σε φύλλα και δες τις οδηγίες για την επεξεργασία τους. Προσωπικά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει αλλά φαντάζομαι 2 - 4 φύλλα θα είναι ok για το μείφμα τυριού και για τη μαρμελάδα... Όποιος έχει εμπειρία ας μας βοηθήσει! ;)
User Photo IONA IONA
2009-06-26 08:54:42
Πηγαίνω τώρα αμέσως μια και το έσκασα απ'τη δουλειά σήμερα.... Ναι ρώτησα 2 υπαλλήλους κσι μου είπαν οτι δεν την έχουν (περιοχή Βριλήσια).Αλλωστε το διαπίστωσα και μόνη μου. Θα πάω σε άλλο Μαρινόπουλο. Ευχαριστώ.
User Photo luvian_elf luvian_elf
2009-06-25 23:12:54
Εγώ την βρίσκω και στα super market της γειτονιάς μου (Μαρινόπουλος και Ατλάντικ) οπότε αποκλείεται να μην έχουν αυτά που ανέφερες... Ρώτησες υπάλληλο και σου είπε ότι δεν έχουν???
User Photo IONA IONA
2009-06-25 22:12:02
Βρε παιδιά, δεν βρισκω πουθενά σκόνη ζελατίνα. Εσείς απο που την προμηθεύεστε ??? Πήγα Βασιλόπουλο, Σκλαβενίτη.
User Photo luvian_elf luvian_elf
2009-06-11 16:47:46
Περιμένω να μου πεις πώς σου φάνηκε!!! :)
User Photo IONA IONA
2009-06-11 16:21:49
Απιθανο διαβάζεται !! Ως αρχάρια, το εκτιμώ ακόμη περισσότερο για την απλότητά του. Θα το φτιάξω σε δυο τρεις μέρες.
User Photo luvian_elf luvian_elf
2009-06-11 16:19:29
:) Σ' ευχαριστώ! Πραγματικά είναι πάρα πολύ εύκολο και γρήγορο (απλά θέλει να περιμένεις πολύ ώρα, σαν προετοιμασία δεν είναι τίποτα!)
User Photo athanasia athanasia
2009-06-11 14:31:57
Μου άρεσε πολύ αυτό που διάβασα και ανυπομονώ να το δοκιμάσω!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.