Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Το χοιρινό που τα σπάει


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo MariaM MariaM
Μούρλια Χοιρινό!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό χοιρινό
1 φλιτζανάκι ρύζι μακρύκοκο

1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
1/2 του κρασιού λάδι 
αλάτι, πιπέρι, κύμινο.

Κόβουμε το χοιρινό σε μικρούς κύβους και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι(σε κυβάκια) και το σκόρδο(τριμμένο).
Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα και σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.  

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν (με μέγιστο της κουζίνας το 9 εμείς το αφήνουμε στο 6) και ελέγχουμε συχνά για να προσθέσουμε νερό. Μπορεί να πιεί και 5 ποτήρια μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό. 
Το φαγητό θέλει περίπου 1 ώρα να σιγοβράσει. Όταν γίνει το χοιρινό προσθέτουμε στο τηγάνι 1 φλιτζανάκι ρύζι και 2 φλιτσάνια νερό ( Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να βγάλετε το χοιρινό από μέσα). 13 λεπτά μετά δοκιμάζουμε και αν είναι και το ρύζι έτοιμο να το σερβίρετε.
 

Υ.Γ Πολύ νόστιμο γίνεται αν προσθέσετε κρέμα γάλακτος στο τέλος και την αφήσετε για 2 λεπτά.
Υ.Γ Μπορείτε να το σερβίρετε πάνω σε τορτίγια

Σχόλια

User Photo MariaM MariaM
2012-09-18 15:11:09
Ξέχασα να προσθέσω ότι βάζουμε τα μπαχαρικά όταν προσθέσουμε και το ρύζι

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.